Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής: Στάση εργασίας και συγκέντρωση έξω από το υπ. Εργασίας την Τρίτη 28 Απριλίου
Σύνδεσμοι-Φορείς

Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής: Στάση εργασίας και συγκέντρωση έξω από το υπ. Εργασίας την Τρίτη 28 Απριλίου

Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής καλεί τους εργαζόμενους σε στάση εργασίας την Τρίτη 28 Απριλίου από τις 11π.μ. μέχρι το τέλος του ωραρίου. Παράλληλα διοργανώνουν συγκέντρωση στη 1μ.μ. της ίδιας μέρας έξω από το υπουργείο Εργασίας. Η δράση θα πραγματοποιηθεί μεταξύ άλλων στο πλαίσιο της υπεράσπισης των εργασιακών τους δικαιωμάτων τα οποία, όπως υποστηρίζουν, πλήττονται ανεπίτρεπτα εν μέσω της πανδημίας.

Ειδικότερα, η σχετική ανακοίνωση του Συνδικάτου αναφέρει:

Η κυβέρνηση, εκμεταλλευόμενη τα περιοριστικά μέτρα της πανδημίας, προχώρησε σε ισχυρό χτύπημα των εργασιακών δικαιωμάτων, έδωσε το πράσινο φως στην εργοδοσία να κάνει ό,τι θέλει. Κυβέρνηση και ΣΕΒ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών) θέλουν την επόμενη μέρα να πληρώσουν ξανά οι εργαζόμενοι τη νέα καπιταλιστική κρίση.

Αξιοποιούν την πανδημία για να επιταχυνθούν μέτρα και αναδιαρθρώσεις, επιδιώκοντας να σαρώσουν όποιο εργασιακό δικαίωμα έχει απομείνει. Η επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων και η διεύρυνση της λειτουργίας των Δήμων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, όπως και η άρση κάθε περιορισμού για την πολιτική επιστράτευση και επίταξη απεργών είναι μέτρα που σχεδίαζαν εδώ και καιρό και θέλουν να μείνουν και αύριο.

Η κατάσταση που επικρατεί στον ιδιωτικό τομέα με τις 10αδες χιλιάδες απολύσεις, την ανεργία, την συμπίεση των μισθών, τη διάλυση των συλλογικών συμβάσεων, τη γενίκευση της ελαστικής απασχόλησης είναι βέβαιο ότι θα επεκταθεί και στους εργαζόμενους στους Δήμους. Ήδη προετοιμάζουν το κλίμα για νέες περικοπές με την επίκληση της νέας κρίσης. Έχουμε πείρα, βιώσαμε στο πετσί μας τις συνέπειες της προηγούμενης κρίσης.

Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση μοιράζει «πακέτα» χρημάτων στους μεγαλοεπιχειρηματίες στους Δήμους η κατάσταση κάθε μέρα που περνάει γίνεται όλο και χειρότερη. Τα εργατικά ατυχήματα συνεχίζουν να υφίστανται.

  • Τα μέσα ατομικής προστασίας δεν έχουν δοθεί στη πλειοψηφία των Δήμων με την αιτιολογία ότι οι διαδικασίες είναι χρονοβόρες ή ότι οι Δήμοι δεν μπορούν να διαθέσουν τα ανάλογα κονδύλια. Οι δημοτικές αρχές αρκούνται στο να χορηγήσουν ένα ζευγάρι παπούτσια, ένα ζευγάρι γάντια και μια μάσκα μιας χρήσης και όχι τα προβλεπόμενα
  • Προληπτικές εξετάσεις δεν γίνονται στους περισσότερους Δήμους.
  • Τα οχήματα εξακολουθούν να είναι παλιά και κακοσυντηρημένα. Και σε πολλές περιπτώσεις δεν διαθέτουν τα απαραίτητα έγγραφα.
  • Οι επιτροπές Υγιεινής και Ασφάλειας εξακολουθούν να έχουν γνωμοδοτικό χαρακτήρα και όχι αποφασιστικό. Για αυτό πολλές φορές δεν ακολουθούν τις κατευθύνσεις που δίνουν οι τεχνικοί ασφαλείας και οι ιατροί εργασίας. Αποτέλεσμα σε πολλούς Δήμους, ενώ οι ιατροί εργασίας γνωμοδοτούν ότι συνάδελφοι πρέπει να κάνουν χρήση της ειδικής άδειας λόγο νοσημάτων που έχουν, οι δημοτικές αρχές τις κόβουν.   

Για όλους αυτούς τους λόγους το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής προχωρά την Τρίτη 28 Απριλίου σε στάση εργασίας από τις 11:00 μέχρι το τέλος του ωραρίου και σε συγκέντρωση στη 1μ.μ. μπροστά στο υπουργείο Εργασίας.

Διεκδικούμε την κατάργηση των μέτρων που πάρθηκαν με τις ΠΝΠ για τη διαχείριση της κρίσης.

Προετοιμαζόμαστε για την επόμενη μέρα, με ενίσχυση της οργάνωσής μας σε κάθε χώρο δουλειάς, για να διεκδικήσουμε ζωή και δουλειά με δικαιώματα, να διεκδικήσουμε την κάλυψη των αναγκών μας για ζωή με αξιοπρέπεια.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet