Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το δημαρχείο Αγ. Παρασκευής στις 26/1
Κοινωνία

Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το δημαρχείο Αγ. Παρασκευής στις 26/1

Στάση εργασίας προκηρύσσει το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου, από τις 12:00 μέχρι το τέλος του ωραρίου, ενώ καλεί τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το δημαρχείο Αγίας Παρασκευής, στις 12:30.

Μεταξύ άλλων το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής σημειώνει ότι «η διοίκηση του Δήμου Αγίας Παρασκευής πρέπει να κάνει αποδεκτό το αίτημα των εργαζομένων (σ.σ. των Παιδικών Σταθμών) για μόνιμη και σταθερή δουλειά», αλλά και να «σεβαστεί τον αγώνα τους».

Το Συνδικάτο αναφέρει σχετικά:

«Κυβερνήσεις και δημοτική αρχή στέλνουν τους εργαζόμενους στα δικαστήρια για να αποδείξουν το αυτονόητο, ότι θα πρέπει να έχουν μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Και αντί η διοίκηση του Δήμου Αγίας Παρασκευής να σεβαστεί τον αγώνα τους και το αίτημα τους και να τους δώσει την απόφαση που ζητούν, δηλώνει ότι στο δικαστήριο θα καταθέσει ότι δεν τους θέλει όλους, προσπαθώντας να διασπάσει τον αγώνα τους.

Η στάση του δημάρχου και συνολικά της δημοτικής αρχής δεν μας προκαλεί εντύπωση, είναι γνωστοί όλοι τους άλλωστε για την αντεργατική πολιτική τους. Είναι η ίδια δημοτική αρχή που τα δύο χρόνια της πανδημίας δεν έχει πάρει κανένα μέτρο προστασίας για την υγεία των εργαζομένων. Είναι οι ίδιοι που σήμερα δηλώνουν ότι οι εργαζόμενοι που εκτελούν την καθαριότητα στους παιδικούς σταθμούς των Δήμων θα έχουν κοινόχρηστα Μέσα Ατομικής Προστασίας. Οι κύριοι και οι κυρίες της διοίκησης του Δήμου ξεπέρασαν κάθε όριο, ξεπέρασαν ακόμα και τον πιο επαίσχυντο επιχειρηματία. Δεν λογαριάζουν τίποτα. Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να έχουν φθηνούς, ανακυκλώσιμους εργαζόμενους, χωρίς δικαιώματα, χωρίς απαιτήσεις. Λογάριασαν όμως χωρίς τον ξενοδόχο. Όσο και να θέλουν να διασπάσουν τον αγώνα τους δεν θα τους περάσει.

Γνωρίζουν όλοι στην Αγία Παρασκευή ότι η λειτουργία των παιδικών σταθμών στηρίζεται στους συμβασιούχους εργαζόμενους και ότι χωρίς αυτούς δεν μπορούν να λειτουργήσουν. Ο αγώνας των συναδέλφων για το δικαίωμα τους στη μόνιμη και σταθερή δουλειά είναι και δικός μας αγώνας και πρέπει να γίνει υπόθεση όλης της κοινωνίας των γονιών, των φορέων της πόλης. Καλούμε τον δήμαρχο, Β. Ζορμπά, να σταματήσει την κοροϊδία απέναντι στους εργαζόμενους και να χορηγήσει την απόφαση που ζητούν οι συνάδελφοι προκειμένου να τη χρησιμοποιήσουν στο δικαστήριο τους».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet