Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής: Τώρα να δυναμώσουμε τον αγώνα για ασφαλή ΜΜΜ
Σύνδεσμοι-Φορείς

Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής: Τώρα να δυναμώσουμε τον αγώνα για ασφαλή ΜΜΜ

Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής ενημερώνει ότι συμμετέχει στην ημέρα δράσης των ομοσπονδιών και σωματείων για τις αστικές συγκοινωνίες, την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου.

Ειδικότερα, το Συνδικάτο αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση:

Τώρα η κυβέρνηση να πάρει μέτρα για τη προστασία της υγείας και τη μεταφορά των εργαζομένων με συχνές, φθηνές και ασφαλείς συγκοινωνίες.

Η ευθύνη της κυβέρνησης της Ν.Δ., όπως και των προηγούμενων, δεν κρύβεται.

  • Πάνω από 10 χρόνια έχουν να αγοραστούν λεωφορεία.
  • Πάνω από 10 χρόνια έχουν να αγοράσουν καινούριους συρμούς.
  • Πάνω από 10 χρόνια έχουν να κάνουν προσλήψεις προσωπικού.

Δεν πρέπει να δεχτούμε την μετατροπή των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς σε υγειονομικές βόμβες, την ώρα που τα νοσοκομεία της χώρας μας έχουν γεμίσει φέρετρα, με ευθύνη της κυβέρνησης της Ν.Δ., που δεν πήρε μέτρα. Αλήθεια με βάση ποια πρωτόκολλα η κυβέρνηση ορίζει ότι μπορεί να στοιβαζόμαστε 65 άτομα σε μικρά λεωφορεία και 110 στα μεγάλα; 

Και αυτή η κυβέρνηση υλοποιεί στο ακέραιο τις κατευθύνσεις της ευρωπαϊκής ένωσης και τις απαιτήσεις του μεγάλου κεφαλαίου. Χρόνια τώρα όλες οι κυβερνήσεις φρόντισαν να  απαξιώσουν τις συγκοινωνίες δημιουργώντας με τις πολιτικές του τεράστιες ελλείψεις σε  προσωπικό και από υλικοτεχνική υποδομή. Σήμερα αντί να δώσουν λεφτά για την αγορά νέων και σύγχρονων Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, έρχονται και δίνουν ζεστό χρήμα στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους των μεταφορών όπως ακριβώς έκαναν και με τους μεγαλοεπιχειρηματίες στην υγεία.

«Για επίταξη όλων των ιδιωτών»

Η νέα κρίση είναι εδώ. Έχουμε την πείρα από την προηγούμενη. Βλέπουμε τι γίνεται. Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί την πανδημία για να προχωρήσει στην υλοποίηση της βάρβαρης αντεργατικής πολιτικής της και σε αυτή την κατεύθυνση δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει και την καταστολή.

Αντί να φτιάχνει σύγχρονα λεωφορεία και τρένα, αγοράζει και χρησιμοποιεί θωρακισμένες αύρες για να χτυπάει τον «εχθρό λαό» που στοιβάζει κάθε μέρα σε μέσα μαζικής μεταφοράς υγειονομικές βόμβες.

Όμως λογαριάζει χωρίς τον ξενοδόχο, χωρίς τους εργαζόμενους. Όσο κι αν επιδιώκουν να βάλουμε τους αγώνες και τις διεκδικήσεις μας στο γύψο, δεν θα το πετύχουν. Σήμερα υπάρχουν όλες οι δυνατότητες για να έχουμε φθηνά και σύγχρονα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και όχι υγειονομικές βόμβες.

Απαιτούμε: 

  • Πύκνωση δρομολογίων ειδικά στις ώρες αιχμής σε όλα τα μέσα μεταφοράς.
  • Μέτρα υγείας και ασφάλειας για τους εργαζόμενους στις αστικές συγκοινωνίες και τους επιβάτες.
  • Δωρεάν μετακίνηση σε εργαζόμενους που έχουν απολυθεί ή έχει ανασταλεί η σύμβαση εργασίας τους ή έχουν εξαναγκαστεί σε εκ περιτροπής εργασία.
  • Άμεση και γενναία κρατική χρηματοδότηση για: Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Επισκευή και ανανέωση του στόλου με αγορά καινούργιων οχημάτων και βαγονιών.
  • Καμία επιχειρηματική δράση στις αστικές συγκοινωνίες. Όχι στα ΣΔΙΤ. Επίταξη των ΚΤΕΛ για όσο διάστημα διαρκεί η πανδημία.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet