Σύλλογος Εκπαιδευτικών «Γ. Σεφέρης»: Δεν μας τρομάζει η καταστολή και ο αυταρχισμός της κυβέρνησης
Σύνδεσμοι-Φορείς

Σύλλογος Εκπαιδευτικών «Γ. Σεφέρης»: Δεν μας τρομάζει η καταστολή και ο αυταρχισμός της κυβέρνησης

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών «Γ. Σεφέρης» ενημερώνει για την απεργία που έγινε από την ΟΛΜΕ και τη ΔΟΕ, την Δευτέρα 11 Οκτωβρίου και τονίζει ότι άπαντες στη συγκέντρωση έστειλαν το δικό τους μήνυμα προς το Μέγαρο Μαξίμου και το υπουργείο Παιδείας.

«Με δύο μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις και πορείες που ξεκίνησαν ξεχωριστά, αλλά στο τέλος ενώθηκαν σε μια συγκλονιστική πανεκπαιδευτική κινητοποίηση στην πλατεία Συντάγματος, μπροστά στη Βουλή, εκπαιδευτικοί και μαθητές στείλαμε ένα βροντερό μήνυμα που ακούστηκε όχι μόνο στο γειτονικό Μέγαρο Μαξίμου, αλλά ο απόηχός του έφτασε μέχρι και το υπουργείο Παιδείας στο Μαρούσι: Οι αντιεκπαιδευτικές πολιτικές της κυβέρνησης θα καταργηθούν στους δρόμους, με τον κοινό μας αγώνα», αναφέρει ο Σύλλογος και συμπληρώνει: 

«Τα συνθήματα “Το δίκιο κρίνεται στους δρόμους του αγώνα” και “Μαθητές – καθηγητές ενωμένοι – νικητές” ήχησαν δυνατά το πρωί της Δευτέρας (11/10).

»Μαζί με τις πορείες ενώθηκαν και τα αιτήματα για κατάργηση των αντιεκπαιδευτικών νόμων, για ένα δωρεάν σύγχρονο δημόσιο σχολείο, που θα μορφώνει και δεν θα εξοντώνει, για εκπαιδευτικούς “όρθιους”, πραγματικούς παιδαγωγούς και όχι σκυμμένους, απλούς διεκπεραιωτές των αντιλαϊκών πολιτικών.

»Με σύνθημα “Το δίκιο κρίνεται στους δρόμους του αγώνα” οι εκπαιδευτικοί έφτασαν με πορεία από την προσυγκέντρωσή τους στους Αμπελόκηπους, στο Εφετείο, όπου είχε οριστεί η απεργιακή συγκέντρωση στο πλαίσιο της σημερινής 24ωρης απεργίας που έχουν κηρύξει ΟΛΜΕ και ΔΟΕ».

«Ήταν μεγαλειώδης συγκέντρωση, η μεγαλύτερη που έχει δει ο κλάδος εδώ και πολλά χρόνια, μέσα από την οποία οι εκπαιδευτικοί της Αθήνας στείλαμε ηχηρή απάντηση στην προσπάθεια της κυβέρνησης να μας τρομοκρατήσει με τις αλλεπάλληλες αγωγές του υπουργείου Παιδείας σε βάρος της απεργίας-αποχής από την αντιδραστική αξιολόγηση και καταδικάσαμε και τον αντεργατικό νόμο-έκτρωμα Χατζηδάκη με βάση τον οποίο η απεργία-αποχή κρίθηκε παράνομη. Συνεχίζουμε… Δε μας τρομάζει η καταστολή και ο αυταρχισμός της κυβέρνησης. Το δίκιο δε θα κριθεί στα δικαστήρια αλλά στον δρόμο του αγώνα», καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet