Σύλλογος Εκπαιδευτικών «Γ. Σεφέρης»: Ο δ/ντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στηρίζει τις συμπτύξεις των τμημάτων
Σύνδεσμοι-Φορείς

Σύλλογος Εκπαιδευτικών «Γ. Σεφέρης»: Ο δ/ντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στηρίζει τις συμπτύξεις των τμημάτων

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών «Γ. Σεφέρης» παραβρέθηκε την Πέμπτη (14/10) στα γραφεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, μαζί με γονείς και εκπαιδευτικούς από τα 7ο και 1ο Δημοτικά Σχολεία Νέας Ιωνίας, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις συμπτύξεις των τμημάτων. Στην ανακοίνωσή του αναφέρει ότι ο διευθυντής της εκπαίδευσης, με τηλεφωνική εντολή, κάλεσε τις τελευταίες τοποθετημένες εκπαιδευτικούς στα παραπάνω σχολεία για να αναλάβουν υπηρεσία σε διαφορετικές μονάδες.

Ο Σύλλογος τονίζει σχετικά:

«Πραγματοποιήσαμε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Διεύθυνσης Π.Ε. Β’ Αθήνας, καθώς η τελευταία υλοποιεί τις οδηγίες του ΥΠΑΙΘ με κατεπείγουσες διαδικασίες για σύμπτυξη τμημάτων, στοιβάζοντας μαθητές σε ακατάλληλες αίθουσες και μάλιστα μπροστά στην εξέλιξη του 5ου κύματος πανδημίας, επιτείνοντας τα μεγάλα μαθησιακά κενά που έχουν δημιουργηθεί στα παιδιά λόγω της τηλεκπαίδευσης και της μη ομαλής λειτουργίας των σχολείων την προηγούμενη περίοδο της πανδημίας»

»Ο διευθυντής Εκπαίδευσης δήλωσε ότι ο ίδιος στηρίζει και υλοποιεί την πολιτική της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας. Ότι οι συμπτύξεις είναι αναγκαίες, γιατί ενώ υπάρχουν μικρά τμήματα σε ορισμένα σχολεία, σε κάποια άλλα δεν έχουν τοποθετηθεί ακόμη εκπαιδευτικοί.

»Από τη μεριά μας εκφράσαμε την αντίθεσή μας σ’ αυτή την πολιτική που δεν προχωρά αμέσως σε προσλήψεις σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες της εκπαίδευσης, μετακινεί εκπαιδευτικούς και συμπτύσσει τμήματα ένα μήνα μετά την έναρξη των μαθημάτων για να καλυφτούν τα κενά, αδιαφορώντας για τις ψυχολογικές συνέπειες των μαθητών με την αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος και εκπαιδευτικού και απαιτήσαμε να μη προχωρήσουν οι συμπτύξεις των τμημάτων.  

»Ο διευθυντής δεσμεύτηκε ότι θα μεταφέρει στο υπουργείο τα αιτήματά μας. Παρόλα αυτά το μεσημέρι, με τηλεφωνική εντολή, κάλεσε τις τελευταίες τοποθετημένες συναδέλφους στα παραπάνω σχολεία για να αναλάβουν υπηρεσία σε άλλα σχολεία.

»Καταγγέλλουμε αυτή τη στάση και καλούμε τους γονείς να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας για το σχολείο που αξίζει στους μαθητές και να ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας: Να μην κλείσει ούτε ένα τμήμα. Έγκριση όλων των τμημάτων με βάση τις ανάγκες των μαθητών. Προσλήψεις εκπαιδευτικών με βάση τα πραγματικά κενά και τις ανάγκες των σχολείων και κάλυψη όλων των κενών τώρα».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet