Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Γ. Σεφέρης: Ενώσαμε τις φωνές μας για ουσιαστικά μέτρα στα σχολεία
Σύνδεσμοι-Φορείς

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Γ. Σεφέρης: Ενώσαμε τις φωνές μας για ουσιαστικά μέτρα στα σχολεία

Στην πανεκπαιδευτική συγκέντρωση της Πέμπτης 20 Ιανουαρίου συμμετείχε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Γ. Σεφέρης», προκειμένου να διεκδικήσει, όπως αναφέρει, «ουσιαστικά μέτρα προστασίας στα σχολεία και να υπάρξει μέριμνα για την κάλυψη των τεράστιων μορφωτικών κενών που δημιουργούνται.

Ο Σύλλογος αναφέρει σχετικά:

«Στην κινητοποίηση εκφράστηκε, επίσης, η αγανάκτηση για την κατάπτυστη κυβερνητική ρύθμιση για την άδεια των γονιών σε περίπτωση νόσησης των παιδιών τους. Η αγανάκτηση αυτών αποτυπώθηκε στο υπόμνημα που κατέθεσε στο υπουργείο
Εργασίας η Ομοσπονδία Γονέων Περιφέρειας Αττικής.

Για πάνω από δύο ώρες στο κέντρο της Αθήνας ενώσαμε τις φωνές με συνθήματα όπως: “Κρούσματα χιλιάδες, μέτρα πουθενά, θέλουμε σχολεία ασφαλή και ανοιχτά”, “δώστε λεφτά για την παιδεία, μάθημα με ασφάλεια σε όλα τα σχολεία”, “τον δρόμο του
αγώνα και της ανατροπής, μαζί με τον λαό κάθε μαθητής”, “δώστε λεφτά για την παιδεία και όχι για του ΝΑΤΟ τα σφαγεία”, “με ΜΑΤ και βία δεν γίνεται παιδεία, έξω από τις σχολές μας η αστυνομία”, “τέρμα στην κοροϊδία, πάρτε μέτρα για την πανδημία”.

“Μαθητές – καθηγητές, ενωμένοι νικητές”, “η μάσκα δεν είναι η μόνη προστασία, δώστε λεφτά για την παιδεία», “κάτω από τη μάσκα έχουμε φωνή, μόρφωση υγεία για κάθε μαθητή» ακούστηκαν και από τα μπλοκ των εκπαιδευτικών.

Προηγήθηκε συγκέντρωση στα Προπύλαια, ενώ στο βήμα της συγκέντρωσης ανέβηκαν μαθητές από τα σχολεία όλης της Αττικής που μετέφεραν την εικόνα που επικρατεί στα σχολεία τους, εκπρόσωποι των γονιών, των εκπαιδευτικών και των Φοιτητικών Συλλόγων. Από τον Σύλλογό μας χαιρετισμό απηύθυνε η πρόεδρος του Δ.Σ, Ντιάνα Λιάκου. Στη συνέχεια πορευτήκαμε στη βουλή, ενώ η πορεία ολοκληρώθηκε στα Προπύλαια.

ΕΛΜΕ και Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης δίνουμε νέο αγωνιστικό ραντεβού στην πανελλαδική σύσκεψη συντονισμού για τη συνέχεια των δράσεων το Σάββατο 22 Ιανουαρίου στις 15:00 στη Γκράβα».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet