Σύλλογος Πολιτών υπέρ των Ρεμάτων – Ροή: Τέλος στην περιπέτεια του Ποδονίφτη
Σύνδεσμοι-Φορείς

Σύλλογος Πολιτών υπέρ των Ρεμάτων – Ροή: Τέλος στην περιπέτεια του Ποδονίφτη

«Το Συμβούλιο της Επικρατείας ακυρώνει την τσιμεντοποίηση του εναπομείναντος φυσικού τμήματος και δίνει την ελπίδα αλλαγής των πολιτικών διαχείρισης των ρεμάτων» τονίζει ο Σύλλογος Πολιτών υπέρ των Ρεμάτων – Ροή, βάζοντας, όπως επισημαίνει, «τέλος στην περιπέτεια του Ποδονίφτη»

Ακολουθεί ηα ανακοίνωση του Συλλόγου:

Με την απόφαση 2165 του 2019, το Συμβούλιο της Επικρατείας ακύρωσε την Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) ολικού τσιμεντώματος του εναπομείναντος φυσικού τμήματος του ρέματος Ποδονίφτη και έδωσε, επί τέλους, την ελπίδα τερματισμού της συστηματικής καταστροφής των αστικών ρεμάτων της χώρας μας που πραγματοποιείται εδώ και 10ετίες.

Η απόφαση του Ανώτατου Διοικητικού Δικαστηρίου – περίληψη της οποίας έχει στην διάθεση του ο  «Σύλλογος Πολιτών υπέρ των Ρεμάτων – Ροή» – ακυρώνει τη μετατροπή των τελευταίων 770 μέτρων φυσικής κοίτης σε ανοιχτό τσιμεντένιο αγωγό ομβρίων, απορρίπτοντας την επιλογή της σκυροδέτησης. Υπέρ της ακυρώσεως της Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων είχαν προσφύγει ο Δήμος Ν. Φιλαδελφείας – Ν. Χαλκηδόνας, ο Δήμος της Αθήνας, ο «Σύλλογος Πολιτών υπέρ των Ρεμάτων – Ροή» και 49 κάτοικοι της περιοχής. Το πλήρες κείμενο της απόφασης θα αναρτηθεί αμέσως μετά την καθαρογραφή του από το Ανώτατο Δικαστήριο.

«Η διατήρηση της ευρωστίας των οικοσυστημάτων είναι οικονομικά συμφέρουσα και έχει ζωτική σημασία για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής», σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η προστασία και η οικολογική ανάκτηση των ρεμάτων – ως οικότοπους, φυσικούς αεραγωγούς, τροφοδότες του υδροφόρου ορίζοντα και τόπους φιλοξενίας βιοποικιλότητας – συμβάλλει αναμφισβήτητα στην αναχαίτιση της κλιματικής κρίσης και στη διασφάλιση της ποιότητας ζωής και της υγείας του πολίτη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet