Σύλλ. Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αμαρουσίου: Στον… αέρα η καθαριότητα των σχολείων
Σύνδεσμοι-Φορείς

Σύλλ. Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αμαρουσίου: Στον… αέρα η καθαριότητα των σχολείων

Ενώ τα σχολεία άνοιξαν, στους Δήμους της περιοχής ευθύνης του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου (Δήμοι: Αμαρουσίου, Κηφισιάς, Λυκόβρυσης – Πεύκης, Πεντέλης, αλλά και σε όλη τη χώρα, «η καθαριότητα των σχολικών μονάδων βρίσκεται στον αέρα» υποστηρίζουν οι εκπαιδευτικοί.

Όπως υποστηρίζουν, από την 1η Σεπτεμβρίου που οι εκπαιδευτικοί παρουσιάστηκαν στα σχολεία τους και βρίσκονται σε αυτά καθημερινά για την προετοιμασία της έναρξης του σχολικού έτους στις 14 Σεπτεμβρίου, δεν υπάρχουν καθαρίστριες για τον καθημερινό καθαρισμό των σχολικών μονάδων «με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υγεία των εκπαιδευτικών και των μαθητών μας που αναμένουμε να υποδεχθούμε», όπως σημειώνουν.  

Ο Σύλλογος ζητά:

  • Μονιμοποίηση όλων των καθαριστ(ρι)ών στη σχολική καθαριότητα χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να τροποποιηθεί – αυξηθεί αποφασιστικά ΤΩΡΑ ο αριθμός των προσλήψεων με νέες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών των σχολείων που προκύπτουν για 15 μαθητές ανά τμήμα και για πλήρη κάλυψη των αναγκών καθαριότητας καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου.
  • Την κατάργηση της ρατσιστικής διάταξης που αποκλείει τις/τους μετανάστ(ρι)ες καθαρίστ(ρι)ές που μέχρι πριν από δύο μήνες δούλευαν στα σχολεία, ώστε να συμμετέχουν ισότιμα στις προκηρυγμένες θέσεις και τη διασφάλιση ότι κανένας σχολικός καθαριστής/καθαρίστρια δεν θα απολυθεί. Να τροποποιηθεί άμεσα το ΦΕΚ 3485/22-08–2020, με κατάργηση του προσόντος της Ελληνομάθειας, διασφαλίζοντας πως κανένας σχολικός καθαριστής/καθαρίστρια δεν θα απολυθεί. Κανένας αποκλεισμός λόγω μη κτήσης της ελληνικής ιθαγένειας.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αμαρουσίου στηρίζει την κινητοποίηση που πραγματοποιείται από το Σωματείο καθαριστριών – καθαριστών Δημόσιων Σχολείων Αθηνών τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου, στις 11:00π.μ., στο υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου να διεκδικηθούν τα παραπάνω αιτήματα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet