Ταξίδι στην Παράδοση από τον Σύνδεσμο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων
Πολιτισμός

Ταξίδι στην Παράδοση από τον Σύνδεσμο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων

Η πλατεία Αγίου Γεωργίου στα Μελίσσια γέμισε από κόσμο που συγκεντρώθηκε για να απολαύσει ένα μαγικό ταξίδι στην παράδοση την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019. Ο Σύνδεσμος για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων (ΣΒΑΠ) και ο Δήμος Πεντέλης συνδιοργάνωσαν την εκδήλωση «Καλαντίσματα και Παραδοσιακοί Χοροί».

Η εορταστική εκδήλωση ξεκίνησε με Καλαντίσματα από το Καλλιτεχνικό Εργαστήρι Μελισσίων. Τη σκυτάλη πήρε η Χορευτική Ομάδα του ΝΠΔΔ «Δημ. Βικέλας» του Δήμου Κηφισιάς που ταξίδεψε το κοινό με παραδοσιακούς χορούς της Μακεδονίας. Συνέχισε ο Σύλλογος Κρητών Ανθούσας, Γέρακα, Παλλήνης «Η Μεγαλόνησος» και ο Χορευτικός Λαογραφικός Όμιλος Μαρκόπουλου «Μυρρινούς» με νησιώτικους χορούς. Την εκδήλωση ολοκλήρωσε ο Μικρασιατικός Σύλλογος Άγιος Γεώργιος Γκιούλμπαξε του Δήμου Πεντέλης, που παρουσίασε χριστουγεννιάτικα έθιμα και παραδοσιακούς χορούς.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν η δήμαρχος Πεντέλης, Δήμητρα Κεχαγιά, ο γενικός γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του υπουργείου Περιβάλλοντος και πρώην δήμαρχος Μελισσίων Μανώλης Γραφάκος, ο πρόεδρος του ΣΒΑΠ και πρώην δήμαρχος Χαλανδρίου Γιώργος Κουράσης, ο γενικός γραμματέας του ΣΒΑΠ, πρόεδρος της Ένωσης Δημάρχων Αττικής και πρώην δήμαρχος Πεύκης Παύλος Καμάρας, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πεντέλης, Λουκάς Μακρής, οι αντιδήμαρχοι Πεντέλης Νατάσα Κοσμοπούλου, Βλάσσης Σιώμος, Γεωργία Μητροπούλου, Άντα Μπούσουλα, Άγγελος Παλαιοδήμος, η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος Πολιτισμού, Φωτεινή Μαρκαντώνη, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μελισσίων, Νίκος Δροσάτος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Ελένη Πολίτη και Σπύρος Φρεμεντίτης, οι τοπικοί σύμβουλοι Μελισσίων Γιώργος Δημητράκης και Γιώργος Κολοβός, ο γενικός γραμματέας του Δήμου Πεντέλης Γιώργος Καρβουνάκης, η αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Παλλήνης, Βασιλική Μελισσά, η υπεύθυνη Τμημάτων Παραδοσιακών Χορών του ΝΠΔΔ «Δημ. Βικέλας» του Δήμου Κηφισιάς, Στέλλα Κονιτοπούλου, και πλήθος κόσμου.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος των Διαδημοτικών Πολιτιστικών Συναντήσεων «Εν Άστει» που διοργανώνει ο Σύνδεσμος για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων σε συνεργασία με τους Δήμους – μέλη του. Στόχος του προγράμματος είναι η ανάδειξη και η προβολή των πολιτιστικών δραστηριοτήτων των Δήμων και η διοργάνωση ποιοτικών ψυχαγωγικών εκδηλώσεων με κοινωνικό προσανατολισμό και ελεύθερη πρόσβαση των δημοτών.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet