Τα πέντε ερωτήματα της ΑΣΓΜΕ προς το ΥΠΑΙΔ για την ασφαλή επιστροφή των μαθητών της Α/βάθμιας Εκπαίδευσης στα σχολεία
Eurokinissi/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ
Σύνδεσμοι-Φορείς

Τα πέντε ερωτήματα της ΑΣΓΜΕ προς το ΥΠΑΙΔ για την ασφαλή επιστροφή των μαθητών της Α/βάθμιας Εκπαίδευσης στα σχολεία

«Ό,τι και αν εισηγηθεί η Επιστημονική Επιτροπή, ό,τι και να αποφασίσει η Πολιτεία, την καλύτερη απόφαση για τα παιδιά τους θα την πάρουν στο οικογενειακό περιβάλλον οι δικοί τους άνθρωποι (…) με γνώμονα τι είναι καλύτερο για το παιδί τους».

Η συγκεκριμένη αναφορά του εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσιόδρα, δείχνει, σύμφωνα με την Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδος (ΑΣΓΜΕ), την πρόθεση της κυβέρνησης να προτάξει την «ατομική ευθύνη» ακόμα και για την επιστροφή των μαθητών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, καθώς όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «με ευθύνη της κυβέρνησης η παρακολούθηση των μαθημάτων αφήνεται στην κρίση της κάθε οικογένειας, μακριά από την υποχρεωτικότητα της εκπαίδευσης».

Όπως γνωστοποιεί η Συνομοσπονδία εδώ και μήνες οι γονείς έχουν καταθέσει τα ακόλουθα ερωτήματα στο υπουργείο Παιδείας, το οποίο «αποφεύγει να έρθει σε επαφή μαζί τους», όπως υποστηρίζουν, για να δώσει απαντήσεις:

  • Θα προσληφθεί μόνιμο επαρκές προσωπικό καθαριότητας για όλα τα σχολεία;
  • Θα εξασφαλιστούν όλα τα απαραίτητα μέσα ατομικής υγιεινής για μαθητές και εκπαιδευτικούς χωρίς να μετακυλήσει και αυτό το κόστος στους γονείς;
  • Θα εξασφαλισθούν ισότιμα όλα τα απαραίτητα ηλεκτρονικά μέσα για την τηλεκπαίδευση σε κάθε μαθητή;
  • Θα μονιμοποιηθούν οι χιλιάδες αδιόριστοι και ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί ώστε να καλυφθούν όλα τα εκπαιδευτικά κενά στη κάλυψη της διδακτέας ύλης;
  • Πώς μπορούν να τηρηθούν τα μέτρα υγιεινής και πρόληψης της διασποράς του κορωνοϊού στην κοινότητα όταν υπάρχουν σχολικές αίθουσες σε «container», χωρίς παράθυρα ή ακόμα και κάτω των 20τ.μ.;

Τα παραπάνω αναπάντητα ερωτήματα από το υπουργείο, αλλά και η αναγωγή της μόρφωσης των παιδιών από κρατική ευθύνη σε ατομική υπόθεση, γεμίζουν τους γονείς παραπάνω ανασφάλεια και προβληματισμό, σύμφωνα με την ΑΣΓΜΕ.

«Το καλύτερο για κάθε γονιό είναι να βλέπει το παιδί του να μορφώνεται ολόπλευρα μέσα σε ένα υγιές και ασφαλές σχολικό περιβάλλον. Να βλέπει το παιδί του χαρούμενο από τη γνώση και την κοινωνικοποίηση που του προσφέρει το σχολείο. Να βλέπει το παιδί του να κατακτά τη γνώση σε ένα σχολείο που δε στερείται σε εκπαιδευτικούς, υποδομές, καθαριότητα, εργαστήρια», συμπληρώνει το θεσμοθετημένο Όργανο των Γονέων.

Αντί αυτών, προσθέτει η Συνομοσπονδία, «σήμερα η κυβέρνηση μας ανακοινώνει να αποφασίζουμε μόνοι μας να θα πηγαίνει το παιδί μας σχολείο, αφού δεν μπορεί να εξασφαλίσει την υγιεινή και την ισότιμη μόρφωση».

Τέλος, η ΑΣΓΜΕ καλεί τους Συλλόγους Γονέων «να απαιτήσουν ουσιαστικά μέτρα στήριξης για την πλήρη και ισότιμη μόρφωση για όλα τα παιδιά».  

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet