Τη στήριξη της Πολιτείας για την προστασία των αδέσποτων ζώων ζητεί ο ΠΕΣΥΔΑΠ
Σύνδεσμοι-Φορείς

Τη στήριξη της Πολιτείας για την προστασία των αδέσποτων ζώων ζητεί ο ΠΕΣΥΔΑΠ

Ο Περιβαλλοντικός Σύνδεσμος Δήμων Αθήνας – Πειραιά (ΠΕΣΥΔΑΠ) επιμένει σε ουσιαστικές δράσεις στήριξης των αδέσποτων, εκτός από την πλήρη νοσοκομειακή περίθαλψη που παρέχει μέσω του Διαδημοτικού Κέντρου Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων. 

Ειδικότερα, η διοίκηση του Συνδέσμου προωθεί την αποτελεσματικότερη στήριξη των αδέσποτων ζώων, ώστε να περιοριστούν οι συνέπειες από την κλιμακούμενη υγειονομική κρίση. 

Έτσι, ενώ ολοκληρώθηκε η διανομή στους 19 Δήμους – μέλη του ποσότητας 2, και πλέον, τόνων ξηράς τροφής για τους αδέσποτους σκύλους, η διοίκηση του ΠΕΣΥΔΑΠ συνεχίζει να αναπτύσσει στοχευμένες πρωτοβουλίες. Στο πλαίσιο αυτό, έχει αιτηθεί τηλεδιάσκεψη με τον αρμόδιο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκη Βορίδη. Στην ατζέντα της σύσκεψης συγκαταλέγονται ζητήματα που αφορούν στην έκτακτη χρηματοδότηση της Αυτοδιοίκησης για τη φροντίδα αδέσποτων ζώων, καθώς και στην προώθηση θεσμικών αλλαγών.

Ο πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ, Γρηγόρης Γουρδομιχάλης, σχολιάζει σχετικά:

«Είχαμε προγραμματίσει να τιμήσουμε την Παγκόσμια Ημέρα των Αδέσποτων Ζώων μέσα από τη διεξαγωγή εκδηλώσεων ευαισθητοποίησης στους 19 Δήμους – μέλη μας. Η συγκυρία, όμως, μας αναγκάζει να ρίξουμε όλο το βάρος στην άμεση προάσπιση της ζωής των ζώων. Η Αυτοδιοίκηση κάνει ό,τι μπορεί σε αυτή την κατεύθυνση. Ευελπιστούμε όμως και στην ουσιαστική στήριξη του αρμόδιου υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Γιατί κάθε ζωή αδέσποτου ζώου μετράει».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet