Τι ειπώθηκε στη δεύτερη συνεδριακή διάσκεψη ΚΕΔΕ-ΠΕΔ Θεσσαλίας
Θεσμικοί Φορείς

Τι ειπώθηκε στη δεύτερη συνεδριακή διάσκεψη ΚΕΔΕ-ΠΕΔ Θεσσαλίας

Συνεχίστηκαν σήμερα (12/11) οι συνεδριακές διασκέψεις της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) με τις Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων της χώρας, με σκοπό την επικαιροποίηση και διαμόρφωση των τελικών θέσεων της Aυτοδιοίκησης πρώτου βαθμού, ενόψει της έναρξης του διαλόγου για την αλλαγή στο μοντέλο λειτουργίας του κράτους και της Αυτοδιοίκησης και την Πολυεπίπεδη Διακυβέρνηση, όπως ενημερώνει το Δ.Σ. της Ένωσης.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, σήμερα διεξήχθη η δεύτερη διάσκεψη, με «ψηφιακό οικοδεσπότη» την ΠΕΔ Θεσσαλίας, ενώ θα διεξαχθούν από την ΚΕΔΕ συνολικά δέκα υβριδικές τηλεδιασκέψεις, αξιοποιώντας τις σύγχρονες ψηφιακές πλατφόρμες, αναδεικνύοντας για μια ακόμη φορά την συνεπή προσήλωση της αυτοδιοίκησης, στο μοντέλο της ψηφιακής διακυβέρνησης.

Σύμφωνα με την ΚΕΔΕ, στην τηλεδιάσκεψη έγινε παρέμβαση από τον υπουργό Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκο, τον υφυπουργό, Θοδωρή Λιβάνιο και τον γ.γ. του ΥΠ.ΕΣ., Μιχάλη Σταυριανουδάκη.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν συνολικά 60 σύνεδροι, μέλη της Γενικής Συνέλευσης, δήμαρχοι και αιρετά στελέχη από την ΠΕΔ Θεσσαλίας, αλλά και την υπόλοιπη Ελλάδα.

Η διάσκεψη ξεκίνησε με χαιρετισμό του προέδρου της ΚΕΔΕ, Δημήτρη Παπαστεργίου, ο οποίος τόνισε την ανάγκη να συνεχίσει η Αυτοδιοίκηση να στέκεται δίπλα στις τοπικές κοινωνίες σε κάθε γωνιά της Ελλάδας αλλά και να διεκδικήσει τον διακριτό της ρόλο στον νέο σχεδιασμό της πολύ-επίπεδης διακυβέρνησης, όπως επισημαίνει η Ένωση.

«Η πανδημία είναι εδώ και πρέπει ενωμένοι να συνεχίσουμε την σπουδαία δουλειά που έκαναν όλοι άνθρωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης όλο αυτό το διάστημα από τον Μάρτιο. Τώρα οι ανάγκες είναι μεγαλύτερες και πρέπει ενωμένοι να σταθούμε δίπλα σε όποιον μας χρειάζεται. Όμως η πανδημία δεν πρέπει να μας σταματήσει από την αντιμετώπιση των προβλημάτων που ταλανίζουν της Τοπική Αυτοδιοίκηση. Θέλουμε μια νέα σύγχρονη Τ.Α. σοβαρή, μετρημένη, ενημερωμένη, αποτελεσματική με ενότητα για να να κρατήσουμε όρθιες τις κοινωνίες και να πάμε μπροστά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαστεργίου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet