Τι συζητήθηκε ενόψει αντιπυρικής περιόδου σε συνεδρίαση της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ
Σύνδεσμοι-Φορείς

Τι συζητήθηκε ενόψει αντιπυρικής περιόδου σε συνεδρίαση της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ

Υπό τον πρόεδρο της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας, αντιπρόεδρο του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ και πρόεδρο του ΣΠΑΠ, Βλάσση Σιώμο, πραγματοποιήθηκε η 3η Συνεδρίαση της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ, με θέμα την επικείμενη έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, όπως ενημερώνει ο ΣΠΑΠ.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, στη συνεδρίαση τα μέλη της Επιτροπής ενημερώθηκαν διεξοδικά, από τον πρόεδρο της Επιτροπής, για τα προβλήματα που απασχολούν τους Δήμους, ενόψει της αντιπυρικής περιόδου, αλλά και τις επιπτώσεις από την πρωτοφανή θεομηνία «Μήδεια», τα οποία κωδικοποιήθηκαν και τέθηκαν στους υπουργούς Νίκο Χαρδαλιά και Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, στις τηλεδιασκέψεις που έγιναν για τα υπάρχοντα προβλήματα Πολιτικής Προστασίας, το προηγούμενο διάστημα.

Επίσης, ο κ. Σιώμος ενημέρωσε για τα θέματα που συζητήθηκαν στις τηλεδιασκέψεις με τους εκπροσώπους της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Ο καθηγητής Ευθύμης Λέκκας, που συμμετείχε στην τηλεδιάσκεψη, ενημέρωσε για την πρόοδο της μελέτης που έχει αναλάβει να εκπονήσει, για την ομάδα άμεσης επέμβασης της ΚΕΔΕ, η οποία θα επεμβαίνει άμεσα, μετά την εκδήλωση περιστατικών, με σκοπό να παρέχει τεχνογνωσία στους πληγέντες Δήμους, στο συνκαταστροφικό και κυρίως στο μετακαταστροφικό στάδιο.

Οι παρόντες στην τηλεδιάσκεψη της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας επικεντρώθηκαν στα σοβαρά προβλήματα Πολιτικής Προστασίας, ενόψει αντιπυρικής περιόδου, τόνισαν τις σοβαρότατες επιπτώσεις από την πρωτοφανή θεομηνία «Μήδεια» και πρότειναν ιδέες και λύσεις, προκειμένου να υπάρξει επίλυση των υπαρχόντων προβλημάτων, που απασχολούν τους Δήμους της χώρας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet