Τι συζητήθηκε σε ημερίδα της ΕΝΑ για την «επόμενη μέρα» του Περιβάλλοντος της Αττικής
Σύνδεσμοι-Φορείς

Τι συζητήθηκε σε ημερίδα της ΕΝΑ για την «επόμενη μέρα» του Περιβάλλοντος της Αττικής

Με επιτυχία διεξήχθη την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020 η ημερίδα που διοργάνωσε η Ένωση Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδος (ΕΝΑ) με θέμα «Αυτοδιοίκηση και Περιβάλλον. Η επόμενη μέρα στην Αττική», η οποία πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης.

Ομιλητές ήταν ο Νεκτάριος Καλαντζής, πρόεδρος της Ένωσης Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδος (ΕΝΑ), ο Ηλίας Αποστολόπουλος, δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού και πρόεδρος του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΙΤΑ), ο Νίκος Χιωτάκης, πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ) και ο Βλάσσης Σιώμος, πρόεδρος του ΣΠΑΠ (Σύνδεσμος Προστασίας Πεντελικού) και αντιδήμαρχος Πεντέλης.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος και συζητήθηκε η «επόμενη μέρα» για το Περιβάλλον στην Αττική.

Ο κ. Καλαντζής αναφέρθηκε στον ρόλο που πρέπει να έχουν οι Δήμοι και οι Περιφέρειες στο κομμάτι της πράσινης οικονομίας, και τόνισε πως «ό,τι γίνεται, θα πρέπει να υλοποιείται με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος».

Ο κ. Αποστολόπουλος αναφέρθηκε στις, σχετικές με την ανακύκλωση ενέργειες, που κάνει ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού σε πάρκο μέσα στην πόλη αλλά και στον χώρο πολιτισμού του Κηποθέατρο, ενώ τόνισε την υλοποίηση σχεδίου για την ανάδειξη των μονοπατιών στον Υμηττό.

Ο κ. Χιωτάκης, ως πρόεδρος του ΕΟΑΝ, μίλησε για την ανακύκλωση σε όλους τους Δήμους της χώρας, για τις καινοτομίες που γίνονται, για τους μπλε και πράσινους κάδους, την αποκομιδή, καθώς και το πόσο κοντά στα επιθυμητά επίπεδα είμαστε σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές πόλεις.

Ο κ. Σιώμος ανέφερε τα σχέδια που υπάρχουν για την ανάδειξη του Πεντελικού, την ετοιμότητα στην πυροπροστασία, καθώς και την ανάγκη δημιουργίας κουλτούρας για την ανακύκλωση και το περιβάλλον στις νέες γενιές, «που αποτελεί προτεραιότητα του ΣΠΑΠ, με το πρόγραμμα ενημέρωσης στα σχολεία της περιοχής».

Την τηλεδιάσκεψη συντόνισε ο δημοσιογράφος, Γιώργος Λαιμός.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet