Τομεακή Επιτροπή ΚΚΕ Β.Τ.: H κυβέρνηση αρνείται να πάρει ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας των εκπαιδευτικών
Σύνδεσμοι-Φορείς

Τομεακή Επιτροπή ΚΚΕ Β.Τ.: H κυβέρνηση αρνείται να πάρει ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας των εκπαιδευτικών

Η Τομεακή Επιτροπή Βόρειου Τομέα της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής του ΚΚΕ σημειώνει ότι «όσα είπε η υπουργός Παιδείας στις τηλεδιασκέψεις με δημοτικές αρχές, διευθυντές και συλλόγους γονέων των Δήμων Φιλοθέης-Ψυχικού, Χολαργού-Παπάγου και Αμαρουσίου, καθώς και στην επίσκεψη της σε δημοτικό της Νέας Χαλκηδόνας, ήταν μία ακόμη απόδειξη ότι η κυβέρνηση αρνείται να πάρει ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των οικογενειών τους για».

Στη συνέχεια της σχετικής ανακοίνωσης τα μέλη του ΚΚΕ αναφέρουν τα εξής:

Αυτό είναι το στίγμα των παρεμβάσεων της υπουργού στις τηλεδιασκέψεις, καθώς αρνήθηκε την πραγματικότητα, που της εκτέθηκε από εκπροσώπους της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Όσες φορές και αν η κυβέρνηση επαναλάβει ότι «όλα είναι καλά στα σχολεία» η καθημερινότητα θα την διαψεύδει. Άλλωστε τα σχολεία ξανάνοιξαν ακριβώς όπως έκλεισαν, με μόνη διαφορά τα ανοιχτά παράθυρα!

Τα προβλήματα στα σχολεία απαιτούν άμεσες λύσεις και όχι παιχνίδια μετάθεσης ευθυνών από υπουργείο σε υπουργείο και από Περιφέρεια σε Δήμους, στα οποία για άλλη μια φορά επιδόθηκε η υπουργός.

Όπως θα διαπίστωσε και η κ. Κεραμέως στις παρεμβάσεις της, η κυβέρνηση σε κάθε της βήμα θα έρχεται αντιμέτωπη με την δικαιολογημένη ανησυχία και τις δίκαιες διεκδικήσεις μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών που απαιτούν μείωση των μαθητών ανά τάξη, προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών, προσλήψεις προσωπικού καθαριότητας, δωρεάν μαζικά τεστ παντού.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet