Τον νέο πρόεδρο της ΕΝΠΕ συνεχάρη η πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Β.Π.
Πολιτική

Τον νέο πρόεδρο της ΕΝΠΕ συνεχάρη η πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Β.Π.

Συνάντηση με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και νέο πρόεδρο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ), Απόστολο Τζιτζικώστα, είχε η πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων και δημοτική σύμβουλος Αμαρουσίου, Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη, στο πλαίσιο επίσκεψής της στη Θεσσαλονίκη, τον οποίον και συνεχάρη για τη μεγάλη εκλογική του νίκη και τον νέο του θεσμικό ρόλο ως πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος.

Στο πλαίσιο της συνάντησής τους, η κ. Μ. Πατούλη-Σταυράκη χαρακτήρισε την εκλογή του με ευρύτατη πλειοψηφία στο τιμόνι των Περιφερειών της χώρας ως μία ισχυρή εντολή για να χαράξει η ΕΝΠΕ νέες σύγχρονες πολιτικές σε όλους τους τομείς, με τη συμμετοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των δύο βαθμίδων.

Κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά σε ζητήματα προαγωγής πολιτισμού, παιδείας και περιβάλλοντος, η κ. Πατούλη, χαιρέτισε τη βούληση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας να συμμετέχει θεσμικά σε πρωτοβουλίες της αυτοδιοίκησης που θα συμβάλλουν στην προώθηση των παραπάνω στόχων ώστε να συνδιαμορφωθεί ένα σύγχρονο εθνικό και ευρωπαϊκό «γίγνεσθαι».

Η κ. Μ. Πατούλη-Σταυράκη δήλωσε σχετικά:

«Όλοι μας, ως φορείς της Αυτοδιοίκησης, μέσα από τον θεσμικό ρόλο που ο καθένας μας αντιπροσωπεύει, βρισκόμαστε ενώπιον μίας μεγάλης πρόκλησης: να δουλέψουμε ομαδικά, να συνεργαστούμε ως κοινωνίες σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο με στόχο να αναδείξουμε τη σπουδαία πολιτιστική μας κληρονομιά, να εκσυγχρονίσουμε το πολιτιστικό μας “προϊόν” και να το καταστήσουμε πανανθρώπινα προσβάσιμο μέσα από τις δυνατότητες που μας προσφέρει η σύγχρονη τεχνολογία, να επενδύσουμε στην προαγωγή της γνώσης και της παιδείας, να συμβάλλουμε στη διαμόρφωση ευσυνείδητων πολιτών που θα ζουν και θα λειτουργούν με σεβασμό στον άνθρωπο αλλά και στο περιβάλλον. Στην προσπάθεια αυτή η συμμετοχή όλων μας είναι επιβεβλημένη».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet