Υπόμνημα με τις θεσμικές προτάσεις αρμοδιότητας του υπουργείου Δικαιοσύνης κατέθεσε η Ένωση Δημάρχων Αττικής
Σύνδεσμοι-Φορείς

Υπόμνημα με τις θεσμικές προτάσεις αρμοδιότητας του υπουργείου Δικαιοσύνης κατέθεσε η Ένωση Δημάρχων Αττικής

Υπόμνημα με τις θεσμικές προτάσεις αρμοδιότητας του υπ. Δικαιοσύνης κατέθεσε η Ένωση Δημάρχων Αττικής (ΕΝΔΑ), το οποίο, όπως σημείωσε ο πρόεδρος Παύλος Καμάρας, «αποσκοπεί στην αναβάθμιση του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και στη δημιουργία περιβάλλοντος που θα προσελκύσει ό,τι καλύτερο, από ανθρώπινο δυναμικό υπάρχει στις τοπικές κοινωνίες. Παράλληλα θα δώσει διέξοδο σε αδυναμίες του υπάρχοντος θεσμικού πλαισίου».

Ο υπουργός Κώστας Τσιάρας με τους συνεργάτες του άκουσαν με προσοχή την αιτιολογία, όπως την ανέπτυξε και ο δικηγόρος, γεν. γραμματέας της Ένωσης, Θεόδωρος Γεωργάκης και επιφυλάχθηκε να απαντήσει, ενώ δήλωσε ότι «με τις προωθούμενες μεταρρυθμίσεις σε θέματα της Δικαιοσύνης πιστεύω ότι οι ρυθμοί απονομής θα επιταχυνθούν σημαντικά».

Κοινή διαπίστωση ήταν ότι ιδιαίτερα για τους αιρετούς που έχουν μεγάλη έκθεση στη δημοσιότητα οιεσδήποτε καθυστερήσεις, είτε στους ελέγχους, είτε στις πειθαρχικές διαδικασίες, έχουν βαρύτερες επιπτώσεις.

Στην αντιπροσωπεία της ΕΝΔΑ συμμετείχαν ο Ν. Μπάμπαλος, δήμαρχος Ηρακλείου, ο Β. Γιαννακόπουλος αντιπερειφερειάρχης, και η Β. Σπηλιωτοπούλου πρ. δήμαρχος Εκάλης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet