Σ. Φάμελλος: Από Οκτώβριο η 2η ανάρτηση δασικών χαρτών για το 17% της χώρας
Αυτοδιοίκηση

Σ. Φάμελλος: Από Οκτώβριο η 2η ανάρτηση δασικών χαρτών για το 17% της χώρας

Στο διάστημα από τις αρχές Οκτωβρίου έως και τα μέσα Νοεμβρίου θα έχει αναρτηθεί τμηματικά ποσοστό 17% των δασικών χαρτών της χώρας, που στην πλειονότητά του θα αφορά την Κεντρική Μακεδονία, όπως διευκρίνισε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος.

Όπως δήλωσε ο κ. Φάμελλος στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, μετά την ανάρτηση θα προβλέπεται περίοδος τρεισήμισι μηνών για ενστάσεις/αντιρρήσεις.

Ποσοστό 48% των δασικών χαρτών θα αναρτηθεί το 2018, πρόσθεσε ο ίδιος, ενώ αναφερόμενος στο αρχικά αναρτηθέν ποσοστό 35% των χαρτών, του οποίου η προθεσμία για ενστάσεις λήγει στις 7/9, έκανε σαφές ότι δεν θα δοθεί παράταση και ότι η κύρωσή τους αναμένεται εντός του Σεπτεμβρίου. «Τα χρονικά περιθώρια είναι πολύ στενά» είπε προσθέτοντας: «Για την τρέχουσα ανάρτηση δασικών χαρτών οι εμπλεκόμενοι είχαν και προσωπική ενημέρωση για διάστημα άνω των δυόμιση μηνών. Δεν υπάρχει πλέον καμία δικαιολογία».

Ο αναπληρωτής υπουργός προανήγγειλε ότι εντός της επόμενης εβδομάδας οι δήμαρχοι της χώρας και η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) θα λάβουν έγγραφη ενημέρωση, με την οποία θα τους γνωστοποιείται ότι φέτος στις 20/12 θα λήγει η προθεσμία για την εισαγωγή των οικιστικών πυκνώσεων.

Εντός του Σεπτεμβρίου το ν/σ για την ανακύκλωση

Έκανε επίσης γνωστό ότι εντός του Σεπτεμβρίου πρόκειται να ψηφιστεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για την ανακύκλωση και προανήγγειλε ότι στις 15/9, στο πλαίσιο εκδήλωσης του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης στην 82η ΔΕΘ, θα γίνουν σημαντικές ανακοινώσεις για θέματα του νομοσχεδίου.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet