Τέσσερις δήμοι ενώνουν δυνάμεις υπέρ των αστέγων
(Από αριστερά) Ν. Μπάμπαλος, Σ. Ρούσσος, Ηρ. Γκότσης, Άρ. Βασιλόπουλος
Αυτοδιοίκηση

Τέσσερις δήμοι ενώνουν δυνάμεις υπέρ των αστέγων

Κοινή συνέντευξη Τύπου για το διαδημοτικό πρόγραμμα στέγασης και επαγγελματικής επανένταξης αστέγων παραχώρησαν ο δήμαρχος Νέας Ιωνίας Ηρακλής Γκότσης, ο δήμαρχος Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνος Άρης Βασιλόπουλος, ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής Νίκος Μπάμπαλος και ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος, την Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015, στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Νέας Ιωνίας.

Ο δήμαρχος Νέας Ιωνίας Ηρακλής Γκότσης στην αρχή της ομιλίας του, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι «για να αντιμετωπιστούν τα οξυμένα προβλήματα των δήμων υπάρχει επιτακτική ανάγκη διαδημοτικής συνεργασίας για την κοινή αντιμετώπισή τους».

Στη συνέχεια, αφού έκανε αναφορά στο πρόγραμμα και τα οφέλη του, απηύθυνε κάλεσμα στις τοπικές κοινωνίες και κυρίως στον επιχειρηματικό κόσμο να στηρίξουν το πρόγραμμα είτε προσφέροντας θέσεις εργασίας είτε διαθέτοντας τα ακίνητά τους προς ενοικίαση. Κλείνοντας την ομιλία του ανέφερε ότι «τα προγράμματα που θα τρέξουν αυτό το διάστημα θα ανακουφίσουν και θα λύσουν κάποια από τα προβλήματα των δήμων και σίγουρα θα υπάρξουν κι άλλα προγράμματα στο μέλλον».

Στη συνέχεια πήρε τον λόγο ο κ. Βασιλόπουλος, δήμαρχος Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνος, ο οποίος τόνισε ότι «η επιτυχία του προγράμματος θα κριθεί από την αποτελεσματικότητα των κοινωνικών υπηρεσιών των δήμων και από την επιτυχία της διασύνδεσής μας με τους τοπικούς επιχειρηματίες». Στη συνέχεια έθεσε, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τον προβληματισμό του σχετικά με τον περιορισμένο και μη ευέλικτο χρονικό ορίζοντα υλοποίησης του προγράμματος, αλλά και την ανάγκη να εξασφαλισθούν κονδύλια για να συνεχιστεί το πρόγραμμα και μετά τον Οκτώβριο του 2016.

Ο κ. Μπάμπαλος, δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, αφού έδωσε κι εκείνος μήνυμα συνεργασίας επεσήμανε ότι «η σύμπραξη, η συνεργασία των δήμων στο συγκεκριμένο πρόγραμμα -όπως και σε άλλα, λόγου χάρη το επισιτιστικό- δεν είναι μόνο για τους τύπους, τη λογιστική δηλαδή διαχείριση της υλοποίησής του. Είναι προαπαιτούμενο ουσίας και εγγυητής των αποτελεσμάτων του. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση ήταν και θα είναι το τελευταίο και κυριότερο στήριγμα των δοκιμαζόμενων συμπολιτών μας. Θα είναι εδώ για να παίρνει πρωτοβουλίες για την ανακούφιση της κοινωνίας, αλλά και να βοηθά σε κάθε πρόγραμμα που της ανατίθεται».

Τέλος, ο κ. Ρούσσος, αφού αναφέρθηκε κι εκείνος στις αυξημένες ανάγκες των συμπολιτών του, τόνισε ότι «είναι ιδιαίτερα σημαντικό να διαπιστωθεί πώς θα λειτουργήσει το πρόγραμμα και στην πράξη, αλλά και να συνεχιστεί στο μέλλον με μεγαλύτερο αντικείμενο ώστε να αυξηθούν οι ωφελούμενοι και να καλυφθούν όσο το δυνατόν περισσότερες ανάγκες».

Στη συνέντευξη Τύπου συμμετείχαν αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και στελέχη των Κοινωνικών Υπηρεσιών των ωφελούμενων Δήμων, εκπρόσωποι φορέων, κ.ά.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet