Τα σενάρια εμπρησμού και ο 65χρονος από την Πεντέλη που έκαιγε σκουπίδια
Αυτοδιοίκηση

Τα σενάρια εμπρησμού και ο 65χρονος από την Πεντέλη που έκαιγε σκουπίδια

Στο «μικροσκόπιο» της ΕΛ.ΑΣ. και του ανακριτικού τμήματος της Πυροσβεστικής βρίσκεται ένας 65χρονος κάτοικος Πεντέλης. Τα ευρήματα, που στην έκτακτη συνέντευξη Τύπου στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., παρουσιάστηκαν ως ενδείξεις εμπρησμού από τους κ.κ. Τζανακόπουλο και Τόσκα, ενδέχεται να μην είναι τίποτα περισσότερα από προϊόντα εγκληματικής αμέλειας.

Από πληροφορίες προκύπτει ότι ο 65χρονος επιχείρησε, κάτω από αυτές τις καιρικές συνθήκες, να ανάψει φωτιά με πευκοβελόνες και να κάψει σκουπίδια και ξερά ξύλα. Όταν είδε ότι η φωτιά επεκτάθηκε και ξέφυγε από τον έλεγχό του, επιχείρησε να τη σβήσει με νερό και στη συνέχεια να καλύψει τα ίχνη του, ρίχνοντας πάνω χώμα και πέτρες. Οι καιρικές συνθήκες -υψηλές θερμοκρασίες και άνεμοι πολλών μποφόρ- ήταν τέτοιες που καθιστούσαν εγκληματική και μόνο τη σκέψη για κάτι τέτοιο. Από εκεί, σύμφωνα και με μαρτυρίες κατοίκων που έχουν ήδη συλλέξει οι Αρχές, φαίνεται να ξεκίνησε η εθνική τραγωδία με τους 88 μέχρι στιγμής νεκρούς.

Τα ευρήματα από το σημείο, που η κυβέρνηση παρουσίασε ως ευρήματα εμπρησμού, έχουν φωτογραφηθεί – βιντεοσκοπηθεί και μεταφερθεί στη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού του Π.Σ. Όσον αφορά στον 65χρονο, από τις μαρτυρίες προκύπτει ότι αρκετές φορές κατά το παρελθόν έχει προχωρήσει σε καύση σκουπιδιών και ξερών ξύλων.

Εντός των επόμενων ημερών θα κληθεί να καταθέσει και αυτός. Εάν τελικώς ευσταθεί το συγκεκριμένο σενάριο, τότε η κυβέρνηση είναι πολιτικά έκθετη, καθώς στη συνέντευξη Τύπου στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. παρουσιάστηκε σχεδόν ως δεδομένο ότι η πυρκαγιά είναι προϊόν οργανωμένου σχεδίου εμπρηστών. Τις πρώτες ώρες, μάλιστα, κύκλοι άφηναν να αιωρείται στην ατμόσφαιρα ότι ενδέχεται να βρισκόμαστε και μπροστά σε σχέδιο αποσταθεροποίησης, σενάριο που γρήγορα αποσύρθηκε για ευνόητους λόγους!

Πηγή: Κώστας Παπαδόπουλος/reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet