Τελευταίο μεροκάματο στην καθαριότητα του Δήμου Ζωγράφου για 42χρονο εργαζόμενο
Αυτοδιοίκηση

Τελευταίο μεροκάματο στην καθαριότητα του Δήμου Ζωγράφου για 42χρονο εργαζόμενο

Το τελευταίο του μεροκάματο έκανε ένας 42χρονος άνδρας, ο οποίος είχε προσληφθεί μέσω του προγράμματος «Κοινωφελούς Εργασίας».

Σύμφωνα με ανακοίνωση της συνδικαλιστικής οργάνωσης ΑΣΚ – ΟΤΑ, η σύμβαση του άτυχου εργαζόμενου έληγε σε λίγες μέρες.

«Ο 42χρονος που εργαζόταν στο Δήμο Ζωγράφου, μαζί με συναδέλφους του είχαν σταλεί από την υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου να καθαρίσουν ένα σημείο με καμένους κάδους. Κατά την περισυλλογή  ένιωσε έντονη δυσκολία στην αναπνοή του και αμέσως οι συνάδελφοί του τον μετέφεραν στον χώρο του αμαξοστασίου όπου, παράλληλα, είχαν καλέσει σε βοήθεια το ΕΚΑΒ. Παρά τις επίμονες προσπάθειες γιατρών που κατέφθασαν δεν μπόρεσαν τελικά να τον επαναφέρουν, για να διαπιστωθεί  ο θάνατός του λίγο αργότερα στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα», όπου μεταφέρθηκε», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η συνδικαλιστική οργάνωση σημειώνει ότι «οι “ωφελούμενοι”, όπως τους αποκαλεί το κράτος, απαξιώνοντας την εργασία τους, έχουν προσληφθεί στους Δήμους μέσω του ΟΑΕΔ και του προγράμματος “Κοινωφελούς Εργασίας”, μισθοδοτούνται με πολύ λιγότερα χρήματα για την ίδια εργασία που προσφέρουν από τους υπόλοιπους εργαζόμενους, μόνιμους, αορίστου και ορισμένου χρόνου, δεν τους καταβάλλεται το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας και δεν έχουν δικαιώματα».

«Οι κυβερνήσεις, παλιές και νέα, μαζί με την πλειοψηφία των αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, προκειμένου να συμπιέζουν όσο περισσότερο γίνεται το κόστος εργασίας, όπως ακριβώς τους επιβάλλουν οι πολιτικές της Ε.Ε. και του ΔΝΤ, απαξιώνουν ακόμα και τη ζωή των εργαζομένων. Επινοούν κάθε τύπο ελαστικής σχέσης εργασίας για να εξασφαλίζουν “φθηνούς” εργαζόμενους, μικρής διάρκειας και χωρίς δικαιώματα, αντικαθιστώντας τη μόνιμη και σταθερή εργασία που φαίνεται ότι την έχουν χαρακτηρίσει ως μη “ανταγωνίσιμη”, προστίθεται.

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet