Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του έκοψε το ΕΔΔΥΠΠΥ
Αυτοδιοίκηση

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του έκοψε το ΕΔΔΥΠΠΥ

Στο δημαρχείο Αμαρουσίου, στο πλαίσιο της πρώτης για το 2018 συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου, ο πρόεδρος του Δ.Σ. του ΕΔΔΥΠΠΥ και της ΚΕΔΕ, δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, και τα μέλη του Δ.Σ. έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα του Δικτύου.

Παρόντες στην κοπή της πίτας του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας  ήταν, επίσης, ο δημοτικός σύμβουλος Κορυδαλλού, αντιπρόεδρος β΄ ΕΔΔΥΠΠΥ, Γεώργιος Μακρυνός, ο δημοτικός σύμβουλος Χαλανδρίου, γενικός γραμματέας ΕΔΔΥΠΠΥ, Ιωάννης Λαδόπουλος, η δημοτική σύμβουλος Φιλοθέης – Ψυχικού, αναπλ. ταμίας, Νέλλη Λάβδα, ο δημοτικός σύμβουλος Αλεξανδρούπολης, ειδικός γραμματέας Αποκεντρωμένων και Παραμεθόριων Περιοχών, Παναγιώτης Ζητάκης, ο πρόεδρος ΚΕΚΠΑΠ, μέλος του Δ.Σ., Ηρακλής Τιτόπουλος, ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Πρόνοιας Παλαιού Φαλήρου, ταμίας του Δ.Σ., Γιάννης Φωστηρόπουλος, ο αντιδήμαρχος Αγίων Αναργύρων – Καματερού, μέλος, Νικόλαος Παντελιάς, ο αντιδήμαρχος Αγ. Βαρβάρας, μέλος του Δ.Σ., Ανδρέας Λεωτσάκος, ο γενικός διευθυντής ΕΔΔΥΠΠΥ, Σωτήρης Παπασπυρόπουλος και συντονίστρια προγράμματος Υγιείς Πόλεις στο Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων του ΠΟΥ, πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής του ΠΟΥ Ευρώπης για τα Εθνικά Δίκτυα, Νταίζη Παπαθανασοπούλου, ο δημοτικός σύμβουλος Αμαρουσίου Στέφανος Τσιπουράκης και το μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του ΕΔΔΥΠΠΥ, Στάθης Ρεστέμης.

Ο πρόεδρος του Δικτύου και της ΚΕΔΕ, Γ. Πατούλης, δήμαρχος Αμαρουσίου, ευχήθηκε «η νέα χρονιά για το Δίκτυο και τους 202 Δήμους – μέλη του, να είναι το ίδιο γεμάτη από προγράμματα πρόληψης, εκστρατείες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού, δωρεάν εξετάσεις με αποδέκτες τους συμπολίτες μας». Ο κ. Πατούλης συγκεκριμένα ανέφερε: «Μια νέα χρονιά ξεκινάει έχοντας γερές βάσεις από τις προηγούμενες για συνεχή ανάπτυξη στον τομέα της προαγωγής της υγείας. Τα απολογιστικά στοιχεία των Προγραμμάτων είναι αξιόλογα και παρέχουν τα εχέγγυα για περαιτέρω εξέλιξη. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει ουσιαστικό ρόλο στην προστασία της υγείας του πολίτη στο επίπεδο της πρόληψης και το αποδεικνύει διαρκώς με την αξιοποίηση των Προγραμμάτων του Δικτύου».

Αξίζει να σημειωθεί ότι 84 Δήμοι – μέλη έχουν πάρει απόφαση μέχρι σήμερα να ιδρύσουν ΚΕΠ Υγείας και να προσφέρουν στους δημότες τους την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν προσυμπτωματικό έλεγχο καθώς και να ενημερωθούν για τα οκτώ νοσήματα που μπορούν να προλάβουν εάν ακολουθούν τις κατευθυντήριες οδηγίες του ΠΟΥ μέσω των πρωτοκόλλων που ακολουθούν τα ΚΕΠ Υγείας.

Το Δίκτυο συνεχίζει με την ίδια δυναμικότητα τις δράσεις για την πρόληψη στην Υγεία και τη νέα χρονιά, πάντα με μετρήσιμα αποτελέσματα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet