Την 4η Κηποτέχνικα εγκαινίασε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ
Αυτοδιοίκηση

Την 4η Κηποτέχνικα εγκαινίασε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ

Την «4η Διεθνή Έκθεση Κηποτέχνικα Professional», που πραγματοποιείται στο εκθεσιακό κέντρο MEC Παιανίας, εγκαινίασε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, την Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015.

Στην έκθεση συμμετέχουν 50 εταιρείες πρασίνου και φυτωρίων από τη χώρα μας, την Ιταλία, την Τουρκία και τη Βουλγαρία.

Τα εγκαίνια της έκθεσης τίμησαν με την παρουσία τους οι πρώην υπουργοί Μιχάλης Παπαδόπουλος και Αθανάσιος Γιαννόπουλος,  η δήμαρχος Λειβαδέων Γιώτα Πούλου,  ο πρώην δήμαρχος Κηφισιάς Νικόλαος Χιωτάκης, η πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Πώλησης Φυτών & Συναφών Ειδών Λιανικώς (ΣΕΠΩΦΥΛ) Αναστασία Βασιλειάδου, ο πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Εξαγωγέων Φυτικού Υλικού Παντελής Μιχάλας, ο πρόεδρος του Ανθοκομικού Συνεταιρισμού Αθηνών – Αχαρνών Αλέξανδρος Μεταξάς, ο Μιχάλης Αναγνώστου μέγας χορηγός της έκθεσης και πολλοί ακόμη εκπρόσωποι από τον επιχειρηματικό κόσμο. Οικοδεσπότης της εκδήλωσης ήταν ο γενικός διευθυντής της Expocom Παναγιώτης Αραμπάνος με τη συμμετοχή του στελέχους της Expocom Νίκου Κόκοβα.

Ο κ. Γιώργος Πατούλης από το βήμα της εκδήλωσης τόνισε τα σημαντικά οφέλη στην οικονομία και στην ανάπτυξη υγιών πόλεων από την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της εξωστρέφειας στον χώρο του πρασίνου, αναφέροντας σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση:

«Σε μία εποχή που οι πάντες αναφέρονται στην οικονομική δυσπραγία και τη μάχη για την επιβίωση της υγιούς επιχειρηματικότητας, η άνθιση των φυτών και η καρποφορία τους, βάζει στη ζωή μας το μήνυμα της ελπίδας, της ομορφιάς, της ευημερίας.

Η 4η ΚΗΠΟΤΕΧΝΙΚΑ, έκθεση Ανθοκομίας και Πρασίνου για τους κλάδους, στέλνει εικόνες αισιοδοξίας προς όλον τον επιχειρηματικό κόσμο, ότι ο ιδιωτικός τομέας ενωμένος, μπορεί να φέρει μεθοδικά επιθυμητά αποτελέσματα.

Η Ανθοκομία, είναι ένας παραγωγικός κλάδος, από τους πιο εντατικούς: με μόλις το 0,03% της γεωργικής γης στη χώρα, αποδίδει το 3% του Αγροτικού Εισοδήματος της χώρας, ήτοι, 100 φορές επάνω! Για αυτόν τον λόγο, τα τελευταία χρόνια, η Ελληνική Ανθοκομία, με πρωτεργάτες ανθρώπους της Έκθεσης και συμμετέχοντες παραγωγούς, έκανε ένα πολύ μεγάλο βήμα: κινήθηκε με εξωστρέφεια, με κινήσεις που ζυμώθηκαν και ωρίμασαν μέσα στις προηγούμενες εκθέσεις ΚΗΠΟΤΕΧΝΙΚΑ, συμμετέχοντας σε εκθέσεις του εξωτερικού και αναπτύσσοντας εντονότερη εξαγωγική δραστηριότητα. Δημιούργησε προϋποθέσεις να δικτυωθούν τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό οι επαγγελματίες του κλάδου και παρ΄ όλες τις δυσκολίες, να παραμείνει το Πράσινο ψηλά στις προτιμήσεις των πολιτών, ενώ  τα ελληνικά φυτά, των παραγωγών μας, είναι τέτοιας ποιότητας που ζητούνται πλέον στις αγορές του εξωτερικού όλο και περισσότερο. Αλλά δεν είναι και λίγοι οι επαγγελματίες της Αρχιτεκτονικής Τοπίου και της Κηποτεχνίας που ενεπλάκησαν σε διεθνή έργα τα τελευταία χρόνια.

Ιδιαίτερα για το περιβάλλον των ΟΤΑ, είναι πολύ σημαντικός ο κλάδος του Πρασίνου και η ανάπτυξή του. Η ΚΕΔΕ, μέσα από σχεδιασμό και προγράμματα, παροτρύνει για τη διατήρηση και την περαιτέρω ανάπτυξη του Πρασίνου στους Δήμους της χώρας και το θεωρεί σημαντική προτεραιότητα, αφού εκτός των άλλων, το Πράσινο παρέχει υγεία και ευεξία.

Θα ήθελα να συγχαρώ του διοργανωτές, τους συμμετέχοντες, τους χορηγούς και όλους όσους βοήθησαν στην οργάνωση της 4ης ΚΗΠΟΤΕΧΝΙΚΑ και ευχόμενος Καλή Επιτυχία, κηρύσσω την έναρξη της διοργάνωσης!».

Σκοπός της Έκθεσης είναι η ενίσχυση της εσωτερικής αγοράς και η αύξηση των εξαγωγών των ελληνικών φυτών τόσο σε γειτονικές χώρες, όσο και σε χώρες του αραβικού κόσμου.

Η Έκθεση θα λειτουργεί έως την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015 από τις 10:00 π.μ. έως τις 9:00 μ.μ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet