Τι πρότεινε η κυβέρνηση στην ΠΟΕ-ΟΤΑ – Εν αναμονή της απόφασης
Αυτοδιοίκηση

Τι πρότεινε η κυβέρνηση στην ΠΟΕ-ΟΤΑ – Εν αναμονή της απόφασης

Πλήρη απαλοιφή του ηλικακού ορίου για τις μόνιμες προσλήψεις συμβασιούχων, μοριοδότηση των υφιστάμενων συμβασιούχων, οι 2.500 μόνιμες προσλήψεις να αποτελέσουν τη βάση εκκίνησης και δέσμευση από την πλευρά της κυβέρνησης ότι η αποκομιδή των σκουπιδιών δεν θα γίνεται από ιδιώτες είναι η συνολική πρόταση που παρουσιάστηκε στην ΠΟΕ-ΟΤΑ κατά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εσωτερικών στο Μέγαρο Μαξίμου.

Εν αναμονή της απόφασης της ΠΟΕ-ΟΤΑ, η οποία χαρακτήρισε τη συζήτηση στο Μαξίμου καλή.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, η συνολική πρόταση έχει ως εξής:

«1. Μετά τη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε, στο πλαίσιο της τροπολογίας που έχει κατατεθεί, βελτιώνονται οι όροι για τη συμμετοχή των συμβασιούχων εργαζομένων στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, με την πλήρη απαλοιφή του ηλικιακού ορίου.

»2. Οι υφιστάμενοι συμβασιούχοι εργαζόμενοι θα μοριοδοτηθούν, σύμφωνα και με όσα προβλέπει η τροπολογία, ενώ άμεση αναμένεται η σύναψη των νέων συμβάσεων για τη συνέχιση της εργασίας τους.

»3. Κατέστη επίσης, σαφές ότι οι περίπου 2.500 θέσεις μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα, τις οποίες μέχρι στιγμής έχουν αιτηθεί οι δήμοι και έχουν ήδη εγκριθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών, αποτελεί τη βάση εκκίνησης, καθώς οι πραγματικές ανάγκες των δήμων σε προσωπικό καθαριότητας είναι πολύ μεγαλύτερες.

»4. Τέλος, σαφής θέση της Κυβέρνησης, για την οποία θα υπάρξει μέριμνα, είναι ότι η αποκομιδή των απορριμμάτων πρέπει να γίνεται με ίδια μέσα των δήμων και όχι από ιδιώτες εργολάβους».

N. Τράκας: «Έγινε μια καλή συζήτηση»

Έγινε μια καλή συζήτηση με τον πρωθυπουργό και στο τραπέζι κατατέθηκαν νέες προτάσεις, δήλωσε ο πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Νίκος Τράκας, μετά τη συνάντηση που είχε στο Μαξίμου με τον Αλέξη Τσίπρα, παρουσία του υπουργού Εσωτερικών.

Αυτή την ώρα συνεδριάζει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ για να λάβει τις αποφάσεις της.

Οι εκπρόσωποι της ΠΟΕ-ΟΤΑ πέρασαν το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου λίγο μετά τις 10 το πρωί και η συνάντηση διήρκεσε περίπου μία ώρα.

Νωρίτερα επικράτησε μικροένταση έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, όταν εργαζόμενοι της ΠΟΕ-ΟΤΑ προσπάθησαν να περάσουν την είσοδο και απωθήθηκαν από τους αστυνομικούς.

Την ίδια ώρα στη Βουλή κατατέθηκε η τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών για τις μόνιμες προσλήψεις στην καθαριότητα των δήμων με ειδική μέριμνα για τους συμβασιούχους – παρατασιούχους στον τομέα αυτό.

Η τροπολογία συμπεριλήφθηκε στο αθλητικό νομοσχέδιο και θα εισαχθεί σήμερα, Τρίτη 27 Ιουνίου στην Ολομέλεια προς ψήφιση.

Προβλέπει αυξημένη μοριοδότηση για συμμετοχή των συμβασιούχων αυτών στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για τουλάχιστον 2.500 μόνιμες προσλήψεις στην καθαριότητα και συγκεκριμένα η εμπειρία βαθμολογείται με 17 μονάδες ανά μήνα για συνολική εμπειρία έως 24 μήνες. Επίσης αυξάνονται κατά 5 έτη (από 45 σε 50) τα ανώτατα όρια ηλικίας για διορισμό μέσω ΑΣΕΠ.

Μέχρι την ανάρτηση των προσωρινών πινάκων διοριστέων, οι δήμοι επικαλούμενοι λόγους δημόσιας υγείας ή εάν συστήσουν νέες οργανικές θέσεις, μπορούν να συνάψουν νέες συμβάσεις με τους εργαζόμενους αυτούς, για τους επόμενους μήνες και όχι πέρα από τις 31 Μαρτίου 2018.

Επιπλέον, η τροπολογία παρέχει τη δυνατότητα στους δήμους να επικαιροποιήσουν έως τις 31 Ιουλίου τα οργανογράμματά τους ώστε να αυξηθούν οι οργανικές θέσεις στην καθαριότητα με βάση τις πραγματικές ανάγκες τους.

Πηγή: in.gr/ Newsroom ΔΟΛ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet