Τον ΠΕΣΥΔΑΠ επισκέφθηκε ο αν. υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων
Αυτοδιοίκηση

Τον ΠΕΣΥΔΑΠ επισκέφθηκε ο αν. υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων

Τον Περιβαλλοντικό Σύνδεσμο Δήμων Αθήνας – Πειραιά (ΠΕΣΥΔΑΠ) επισκέφτηκε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αρμόδιος υπουργός για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, Γιάννης Τσιρώνης.

Τον αναπληρωτή υπουργό υποδέχθηκαν στις εγκαταστάσεις ο πρόεδρος του Συνδέσμου, Γρηγόρης Γουρδομιχάλης, ο αντιπρόεδρος, Δημοσθένης Σταματάτος, τα παρευρίσκοντα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Επιτροπής Δημήτρης Τσατσαμπάς, Ανδρέας Λεωτσάκος, Γιώργος Γκόγκος, Μιχάλης Ευθυμιάδης και Στράτος Δασκαλάκης, ο δημοτικός σύμβουλος Κορυδαλλού και μέλος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων του ΠΕΣΥΔΑΠ Γιάννης Πάχος και ο αντιδήμαρχος και δημοτικός σύμβουλος Κερατσινίου – Δραπετσώνας Μιλτιάδης Θεόδοτος.

Ο αναπληρωτής υπουργός ενημερώθηκε στην αίθουσα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης από τον πρόεδρο Γρηγόρη Γουρδομιχάλη και τον αντιπρόεδρο Δημοσθένη Σταματάτο για τη λειτουργία του Διαδημοτικού Κέντρου Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων (ΔΙΚΕΠΑΖ) και τις υπηρεσίες που προσφέρει, σε ότι αφορά τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων στους 18 Δήμους – μέλη του.

Συγκεκριμένα, ενημερώθηκε, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ότι το ΔΙΚΕΠΑΖ διαθέτει πλήρη κτηνιατρικό εξοπλισμό, χώρους διαμονής και εκτόνωσης των ζώων, εγκαταστάσεις διοίκησης, αίθουσα ενημέρωσης του κοινού, ειδικά οχήματα περισυλλογής, ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης των ζώων όλο το 24ωρο, σύστημα βιολογικής επεξεργασίας των αποβλήτων με επαναχρησιμοποίηση όλων των κατεργασμένων υδάτων και αποτεφρωτικό σύστημα χαμηλού δυναμικού.

Μετά την ενημέρωσή του, ακολούθησε συζήτηση με τους παρευρισκόμενους αναφορικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κέντρο, κυρίως λόγω χρηματοδότησης, ενώ είχε την ευκαιρία να ακούσει και τις προτάσεις των αντιπροσώπων Φιλοζωικών Σωματείων από όλους τους συνεργαζόμενους Δήμους. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο σύμβουλος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Δημήτρης Καρακώστας και ο νομικός σύμβουλος του αναπληρωτή υπουργού, Γιάννης Δημητράκης.

Μετά τη συζήτηση, ο αναπληρωτής υπουργός ξεναγήθηκε στους χώρους του ΠΕΣΥΔΑΠ και τις εγκαταστάσεις του Διαδημοτικού Κέντρου Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων (ΔΙΚΕΠΑΖ) και συνομίλησε με το κτηνιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του ΔΙΚΕΠΑΖ, αλλά και φιλόζωους που εκείνη τη στιγμή επισκέπτονταν τις εγκαταστάσεις του ΠΕΣΥΔΑΠ, στο πλαίσιο του εβδομαδιαίου επισκεπτηρίου.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο αναπληρωτής υπουργός έδειξε έντονο ενδιαφέρον για τη λειτουργία του ΔΙΚΕΠΑΖ και, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, το ποιοτικό έργο που επιτελείται. Τόνισε ότι γίνονται όλες οι απαραίτητες προσπάθειες έκδοσης ΚΥΑ για την έγκαιρη χρηματοδότηση των Δήμων και των Συνδέσμων Δήμων για τη λειτουργία καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς και δήλωσε ότι θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια για την εκπλήρωση των δίκαιων αιτημάτων του ΔΙΚΕΠΑΖ.

Εκ μέρους του ΠΕΣΥΔΑΠ ο πρόεδρος Γρηγόρης Γουρδομιχάλης ευχαρίστησε τον αναπληρωτή υπουργό Γιάννη Τσιρώνη και τους συμβούλους του Υπουργείου για την επίσκεψή τους στις εγκαταστάσεις του Συνδέσμου και την ευαισθησία στα αδέσποτα ζώα. Ο πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ, μετά την αποχώρηση του αναπληρωτή υπουργού τόνισε: «Ο υπουργός ήταν ιδιαίτερα καλός γνώστης της κατάστασης που επικρατεί στη διαχείριση των αδέσποτων ζώων, αλλά και των προσφερόμενων υπηρεσιών από τον ΠΕΣΥΔΑΠ. Αφουγκράστηκε τα προβλήματα του Κέντρου και με ενημέρωσε ότι θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να στηρίξει αυτή την πρότυπη μονάδα».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet