«Τοπικό Κέντρο Ενημέρωσης και Εγγραφής Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών» στο Πανόραμα
Αυτοδιοίκηση

«Τοπικό Κέντρο Ενημέρωσης και Εγγραφής Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών» στο Πανόραμα

Ανοίγει σύντομα και θα λειτουργεί στον Δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη ένα από τα πρώτα 14 Συνεργαζόμενα Τοπικά Κέντρα Ενημέρωσης και Εγγραφής Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών που θα δημιουργηθούν πανελλαδικά, για να ενισχύσουν την προσπάθεια που κάνει πανελλαδικά ο Σύλλογος ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ μέσα από μεγάλο δίκτυο συνεργαζόμενων κέντρων σε όλη την επικράτεια.

Πρόκειται για πιλοτικό πρόγραμμα που υλοποιείται από το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ), σε συνεργασία με τον Σύλλογο OΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ και την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) και προοδευτικά θα επεκταθεί σε όλη τη χώρα.

Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη, ως Συνεργαζόμενο Κέντρο Ενημέρωσης και Εγγραφής Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, συμμετείχε στο περίπτερο του Συλλόγου ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

«Πρόκειται για μια εξαιρετική πρωτοβουλία του ΕΔΔΥΠΠΥ, σε συνεργασία με τον Σύλλογο OΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ και την ΚΕΔΕ που προσφέρει ελπίδα και ζωή σε χιλιάδες ασθενείς που χρήζουν μεταμόσχευσης μυελού των οστών από συμβατό δότη για να επιβιώσουν. Ο Δήμος μας στηρίζει αυτή την προσπάθεια και με ενθουσιασμό μαζί με τον Σύλλογο ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ στη διάρκεια της ΔΕΘ βοηθήσαμε στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού για την επικείμενη λειτουργία τοπικού Κέντρου στο Πανόραμα» αναφέρει σε μήνυμα του ο δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.

Στη σημασία του προγράμματος και στην ανάγκη της επέκτασής του σε κάθε σημείο της επικράτειας αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, δήμαρχος Αμαρουσίου, κατά την επίσκεψη του στο περίπτερο του Συλλόγου OΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ στη διάρκεια της 83ης ΔΕΘ αναφέροντας ότι «οι Δήμοι μέσα από τις κοινωνικές τους υπηρεσίες μπορούν να αποτελέσουν τους πομπούς ενημέρωσης και να δημιουργήσουν καινούργιες προοπτικές στον πολλαπλασιασμό των εθελοντών δοτών μυελού των οστών με σκοπό να καλύπτονται οι θεραπείες των ασθενών εντός της χώρας».

Σύμφωνα με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πυλαίας – Χορτιάτη το Συνεργαζόμενο Τοπικό Κέντρο Ενημέρωσης & Εγγραφής Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών θα στεγάζεται στο ΚΕΠ Υγείας Πυλαίας – Χορτιάτη στο Πανόραμα (οδός Σχολείου 2Α) και θα στελεχώνεται από κοινωνική λειτουργό και νοσηλεύτριες.

Η λειτουργία του κέντρου θα ξεκινήσει σύντομα, με την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης του νοσηλευτικού προσωπικού, στη λήψη δείγματος (σιέλου), από τους τοπικούς συνεργάτες του Συλλόγου ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet