Τουλάχιστον εξάμηνη παράταση των συμβασιούχων στην Καθαριότητα ζητεί η ΚΕΔΕ
Αυτοδιοίκηση

Τουλάχιστον εξάμηνη παράταση των συμβασιούχων στην Καθαριότητα ζητεί η ΚΕΔΕ

Παράταση των συμβάσεων των εργαζομένων στην Καθαριότητα δήμων ζητεί η ΚΕΔΕ με τον πρόεδρο της Ένωσης, Γιώργο Πατούλη, να τονίζει ότι «η κυβέρνηση και τα συναρμόδια υπουργεία οφείλουν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα των εργαζομένων».

Μάλιστα, ο κ. Πατούλης επισημαίνει ότι είναι «αναγκαία η εξάμηνη παράταση των συμβάσεων».

Σχετική συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018 στα γραφεία της Ένωσης, μεταξύ του γενικού διευθυντή της ΚΕΔΕ, Β. Πάνου, και της Επιτροπής των Συμβασιούχων, κατά την οποία εκφράστηκε, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση της Ένωσης, «η αμέριστη συμπαράσταση της ΚΕΔΕ στον αγώνα που δίνουν οι συμβασιούχοι στην Καθαριότητα για να μπορέσουν να παραμείνουν στις θέσεις τους».

Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε με τον γενικό διευθυντή της ΚΕΔΕ, Β. Πάνου, η Επιτροπή των Συμβασιούχων παρουσίασε τα προβλήματα που προκύπτουν με τη διαδικασία που έχει ακολουθηθεί. Πολλοί από τους συμβασιούχους μετά τις 31 Μαρτίου κινδυνεύουν, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση της Κεντρικής Ένωσης δήμων Ελλάδος, «να βρεθούν στον δρόμο, καθώς οι εργαζόμενοι που θα προσληφθούν και θα τους αντικαταστήσουν θα είναι από την προσωρινή λίστα των επιτυχόντων του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ».

Ο γενικός διευθυντής της ΚΕΔΕ μετέφερε στην Επιτροπή των εργαζομένων μήνυμα του προέδρου της ΚΕΔΕ, Γιώργου Πατούλη, ο οποίος βρίσκεται στο εξωτερικό. Συγκεκριμένα, υπογράμμισε ότι η ΚΕΔΕ, όπως έχει πράξει και στο παρελθόν, θα αναλάβει σειρά πρωτοβουλιών προκειμένου να βρεθεί λύση στο σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν χιλιάδες συμβασιούχοι στους δήμους.

Συγκεκριμένα, τόνισε: «Πρόκειται για έμπειρο προσωπικό το οποίο βρίσκεται σε μια ιδιότυπη ομηρία από το 2015. Τα αρμόδια υπουργεία θα πρέπει να δουν σοβαρά το πρόβλημα και να προβούν σε συγκεκριμένες ενέργειες για την επίλυσή του. Δεν μπορεί να συζητείται η αντικατάστασή τους τη στιγμή που πλησιάζει η τουριστική περίοδος και οι ανάγκες σε πολλές περιοχές είναι τεράστιες. Σε κάθε περίπτωση θεωρούμε ότι πρόκειται για έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό το οποίο είναι αναγκαίο για τη σωστή λειτουργία των υπηρεσιών μας. Θα είμαστε ουσιαστικά και πρακτικά μαζί τους. Η τύχη τους εξαρτάται από τη νομοθετική εξουσία και θα εργαστούμε μαζί τους για να βρεθεί μια λύση που θα τους καλύπτει».

Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει η ΚΕΔΕ είναι:

  • Η κατάθεση αιτήματος τουλάχιστον εξάμηνης παράτασης των συμβάσεών τους, καθώς δεν αναμένεται η άμεση ολοκλήρωση της έκδοσης των οριστικών αποτελεσμάτων του διαγωνισμού από το ΑΣΕΠ.
  • Η συμπαράσταση και συμμετοχή στις κινητοποιήσεις τους.
  • Η αναζήτηση από κοινού νομοθετικής πρότασης που θα συμβάλει στη διασφάλιση των θέσεων από τους ίδιους τους συμβασιούχους.

Η 27η Μαρτίου είναι η καταληκτική ημερομηνία υποβολής και αποστολής αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους για τις θέσεις Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης. Για τον λόγο αυτό τις επόμενες ημέρες αναμένεται να εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους.

Στην Επιτροπή των Συμβασιούχων που επισκέφθηκαν σήμερα την ΚΕΔΕ συμμετείχαν η Μ. Κρητικού, ο Π. Μπόβος και ο Θ. Παπαλόπουλος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet