Τουρισμός Υγείας & Τ.Α. στο επίκεντρο συζήτησης του προέδρου της ΚΕΔΕ με τον πρέσβη της Γερμανίας
Αυτοδιοίκηση

Τουρισμός Υγείας & Τ.Α. στο επίκεντρο συζήτησης του προέδρου της ΚΕΔΕ με τον πρέσβη της Γερμανίας

Οι προοπτικές ανάπτυξης του Τουρισμού Υγείας στη χώρα μας και οι δυνατότητες συνεργασίας με τη Γερμανία βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε το βράδυ της Δευτέρας 2 Ιουλίου 2018 ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, με τον πρέσβη της Γερμανίας, Jens Plötner.

Μεταξύ άλλων συζήτησαν για τα αναγκαία βήματα που χρειάζεται να αναπτυχθούν προκειμένου ο τουρισμός υγείας να αποτελέσει έναν από τους βασικούς πυλώνες ενίσχυσης των τοπικών οικονομιών.

Ο κ. Γ. Πατούλης επισήμανε σχετικά: «Στόχος μας είναι η ανάδειξη της Ελλάδας σε κορυφαίο προορισμό, στον παγκόσμιο χάρτη του τουρισμού υγείας. Η χώρα μας διαθέτει σημαντικά πλεονεκτήματα όπως είναι το υψηλό επίπεδο των υπηρεσιών υγείας, το καταξιωμένο επιστημονικό προσωπικό και ο πλούτος των ιαματικών μας πηγών σε συνδυασμό με τις άριστες ξενοδοχειακές υποδομές. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο για την εθνική ανάπτυξη της χώρας».

Αναφερόμενος στη συμβολή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ τόνισε ότι οι Δήμοι έχουν επωμιστεί και το βάρος της βελτίωσης των υποδομών και των προσφερόμενων υπηρεσιών στον τομέα της Υγείας γενικότερα και των Κέντρων Θερμαλισμού, ειδικότερα.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και ο πρέσβης της Γερμανίας συζήτησαν για τις δυνατότητες που υπάρχουν προκειμένου να ενισχυθεί η συνεργασία των δύο χωρών σε θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Όπως υπογράμμισε ο κ. Γ. Πατούλης, ως πρόεδρος της ΚΕΔΕ δίνει μάχη προκειμένου να ενισχυθεί ο ρόλος της Αυτοδιοίκησης σε επίπεδο τοπικής διακυβέρνησης, όπως ισχύει σε όλη την Ευρώπη.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ είχε συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων για τα σχετικά θέματα με τον πρόεδρο του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, Μιχάλη Μαΐλλη, καθώς και με τον κοινοβουλευτικό υφυπουργό του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης της Γερμανίας, Νόρμπερτ Μπάρτλε, ο οποίος νωρίτερα χθες το μεσημέρι είχε πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην ΚΕΔΕ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet