Τουρνουά σκάκι στο Μαρούσι παρακολούθησε η Μ. Πατούλη-Σταυράκη
Αθλητισμός

Τουρνουά σκάκι στο Μαρούσι παρακολούθησε η Μ. Πατούλη-Σταυράκη

Για την επιλογή τους να ασχοληθούν με το κορυφαίο άθλημα στρατηγικής, το σκάκι, συνεχάρη τα παιδιά η πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων και δημοτική σύμβουλος Λυκόβρυσης – Πεύκης, και αντίστοιχα, τους γονείς που προέτρεψαν τα παιδιά τους να ασχοληθούν με το κορυφαίο αυτό πνευματικό άθλημα, δίνοντας το «παρών» στο τουρνούα σκακιού που διοργάνωσε η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Αμαρουσίου (ΚΕΔΑ).

Με την ευκαιρία της παρουσίας της στο τουρνουά, η κ. Πατούλη, παρακολούθησε τις προσπάθειες των παιδιών, συμμετείχε στις βραβεύσεις των νικητών, και δήλωσε:

«Τα παιδιά μας έχουν ανάγκη από υγιή πρότυπα, επιλογές και ευκαιρίες για να καλλιεργούν την πνευματική τους οξυδέρκεια, να κλείνουν την πόρτα στους κινδύνους που εγκυμονεί η ανεξέλεγκτη χρήση του Διαδικτύου κ οι προκλήσεις της σύγχρονης πραγματικότητας. Σε αυτήν την κατεύθυνση η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί να αναλάβει ουσιαστικό ρόλο. Πρωτοβουλίες όπως η διοργάνωση του τουρνουά σκακιού είναι προς τη σωστή κατεύθυνση της προαγωγής υγιών προτύπων για τα παιδιά μας και αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες, στους μικρούς αθλητές, στους γονείς και στους διοργανωτές. Χρειάζονται όμως περισσότερες προτάσεις πνευματικής “άθλησης”, και γιατί όχι και η δημιουργία μίας οργανωμένης δομής αποκλειστικά για το σκάκι που θα αποτελέσει “φυτώριο” και δέλεαρ για να ασχοληθούν ακόμη περισσότερα παιδιά με αυτό το κορυφαίο πνευματικό άθλημα».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet