Το Κίνημα Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση στην Περιφέρεια Κρήτης
Αυτοδιοίκηση

Το Κίνημα Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση στην Περιφέρεια Κρήτης

Συνάντηση με τους δημάρχους από την Περιφέρεια της Κρήτης που έχουν δηλώσει τη στήριξή τους στο Κίνημα Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση είχε σήμερα στο Ηράκλειο ο επικεφαλής της νέας πρωτοβουλίας, δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, με τη συμμετοχή του γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Γρηγόρη Ροκαδάκη.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η οργανωτική συγκρότηση του Κινήματος ενόψει των αρχαιρεσιών στην ΠΕΔ Κρήτης και στην ΚΕΔΕ.

Στη διάρκεια της σύσκεψης εξετάστηκαν πολλά ζητήματα που αφορούν στην Αυτοδιοίκηση και αναπτύχθηκαν οι προτεραιότητες του Κινήματος που έχουν στόχο: τη διασφάλιση της οικονομικής ανεξαρτησίας των ΟΤΑ, την ενεργό συμμετοχή στα όργανα και τις αποφάσεις που αφορούν στη διαχείριση του ΕΣΠΑ, αλλά και τους πόρους του Πράσινου Ταμείου, την ουσιαστική αναβάθμιση του ρόλου της Αυτοδιοίκησης μέσα από την προωθούμενη Συνταγματική Αναθεώρηση και την κατοχύρωση νέων ρόλων κι αρμοδιοτήτων στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής.

Επίσης, στη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Περιφέρεια της Κρήτης και συγκεκριμένα, η ανάγκη υποστήριξης από την Τοπική Αυτοδιοίκηση της στροφής προς τον πρωτογενή τομέα της οικονομίας, κυρίως μέσα από πόρους της νέας προγραμματικής περιόδου, η οποία δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα σε κοινωνικά προγράμματα.

Με την ολοκλήρωση της συνάντησης ο επικεφαλής του Κινήματος Γιώργος Πατούλης δήλωσε: “Συνεχίζουμε να οργώνουμε όλη την Ελλάδα, ώστε μέσα από το Κίνημα Ανατροπής να πετύχουμε ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις στον τρόπο λειτουργία της Αυτοδιοίκησης, αφενός για να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις των πολιτών και αφετέρου για να αναβαθμίσουμε το κύρος του θεσμού που υπηρετούμε. Η νέα πρωτοβουλία μας βρίσκει καθημερινά απήχηση και πιστεύουμε ότι θα καταφέρουμε να κάνουμε το όραμα μας πραγματικότητα μέσα από την επικράτηση στις επικείμενες εκλογές στις ΠΕΔ και στην ΚΕΔΕ».

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι δήμαρχοι από τους Δήμους:

  • Αγίου Βασιλείου: Ιωάννης Ταταράκης
  • Γόρτυνας: Νικόλαος Σχοιναράκης
  • Ιεράπετρας: Θεοδόσιος Καλαντζάκης
  • Οροπεδίου Λασιθίου: Ιωάννης Στεφανάκης

Επίσης συμμετείχε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου από το Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου Γεώργιος Αθανασάκης και από τους Δήμους οι Δημοτικοί Σύμβουλοι:

  • Ανωγείων: Σωκράτης Κεφαλογιάννης
  • Ηρακλείου: Γεώργιος Βουρεζάκης, Γεώργιος Καραντίνος, Μαρίνος Πατακός, Γρηγόριος Πασπάτης.
  • Χερσονήσου: Ιωάννης Σέγκος
  • Χανίων: Άρης Παπαδογιάννης
  • και επίσης ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Ρεθύμνου Θεόδωρος Νίνος.
Κατ΄ ιδίαν συναντήσεις Γ. Πατούλη

Συνάντηση Γ. Πατούλη με Β. ΛαμπρινόΣτο περιθώριο των συναντήσεων, ο επικεφαλής του κινήματος είχε κατ΄ ιδίαν συνάντηση με τον δήμαρχο Ηρακλείου Κρήτης Βασίλειο Λαμπρινό. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και ο κ. Γ. Πατούλης, αφού ευχήθηκε καλή επιτυχία στον δήμαρχο Ηρακλείου, είχε την ευκαιρία να αναπτύξει τους στόχους του Κινήματος για ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις στον τρόπο λειτουργίας της Αυτοδιοίκησης, ενώ αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη αναγνώρισης του αναπτυξιακού, αλλά και κοινωνικού ρόλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ο κ. Β. Λαμπρινός άκουσε με ενδιαφέρον όσα του εξέθεσε ο κ. Γ. Πατούλης, εκφράζοντας τις θερμές ευχαριστίες του για την τιμητική επίσκεψή του.

Συνάντηση Γ. Πατούλη με Γρ. ΡοκαδάκηΣτη διάρκεια της παραμονής στην πόλη του Ηρακλείου, ο κ. Γ. Πατούλης επισκέφθηκε επίσης το γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Περιφέρειας Κρήτης Γρηγόρη Ροκαδάκη και συζήτησαν για τις προοπτικές ανάπτυξης, αλλά και για τα προβλήματα της περιοχής.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet