Τροποποιείται το πρόγραμμα του Συνεδρίου της ΚΕΔΕ για τη Συνταγματική Αναθεώρηση
Αυτοδιοίκηση

Τροποποιείται το πρόγραμμα του Συνεδρίου της ΚΕΔΕ για τη Συνταγματική Αναθεώρηση

Στην τροποποίηση του προγράμματος του Συνεδρίου για τη Συνταγματική Αναθεώρηση προχωρεί η ΚΕΔΕ.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε λόγω «της κρίσιμης συζήτησης για την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών» η οποία θα διεξαχθεί την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019 και την ανάγκη παρουσίας σύσσωμης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την ημέρα ψήφισης της Συμφωνίας στη Βουλή, οι εργασίες της  2ης ημέρας (24/1/19) μεταφέρονται το απόγευμα της 1ης ημέρας (23/1/19).

Με αφορμή το συνέδριο και τις σχετικές αλλαγές ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, Γιώργος Πατούλης, επισημαίνει: «Αύριο Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη στο Συνέδριο μας καταθέτουμε συγκεκριμένες θέσεις που θα συμβάλλουν στην υιοθέτηση ενός νέου μοντέλου λειτουργίας του Κράτους και της Αυτοδιοίκησης. Την Πέμπτη καλώ όλους τους συναδέλφους να δώσουμε δυναμικό παρόν στη Βουλή κατά τη συζήτηση και ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών».

Το Ειδικό Θεματικό Συνέδριο με αντικείμενο τη διαμόρφωση των τελικών θέσεων και προτάσεων της Αυτοδιοίκησης Α΄ Βαθμού ενόψει της Συνταγματικής Αναθεώρησης διοργανώνεται από τη ΚΕΔΕ και την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019, στη Θεσσαλονίκη, στο ξενοδοχείο Porto Palace.

Τις εργασίες του Συνεδρίου θα ανοίξει με ομιλία του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γ. Πατούλης, ενώ θα τοποθετηθούν ο πρόεδρος ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας, Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Λ. Κυρίζογλου, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γ. Μπουτάρης, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απ. Τζιτζικώστας και εκπρόσωποι κομμάτων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet