Υποστηρικτής του 3ου People Run ο Όμιλος για την UNESCO Βορείων Προαστίων
Αθλητισμός

Υποστηρικτής του 3ου People Run ο Όμιλος για την UNESCO Βορείων Προαστίων

Επίσημος υποστηρικτής της μεγάλης αθλητικής και εκπαιδευτικής γιορτής του 3ου People Run που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22 Οκτωβρίου, στο Κτήμα Συγγρού στο Μαρούσι, είναι ο Όμιλος για την UNESCO Βορείων Προαστίων.

Η πρόεδρος του Ομίλου, ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Λυκόβρυσης – Πεύκης και εντεταλμένη σύμβουλος Πολιτισμού του ΕΔΔΥΠΠΥ, Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη, απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα στην εκπαιδευτική κοινότητα, σε αθλητικούς και κοινωνικούς φορείς, σε κάθε οικογένεια των Βορείων Προαστίων να συμμετέχουν ενεργά στις αθλητικές, εκπαιδευτικές, ψυχαγωγικές και κοινωνικές δραστηριότητες του 3ου People Run.

Επιμορφωτικές – Ψυχαγωγικές – Κοινωνικές δραστηριότητες

Το περιοδικό People Greece (print & digital), σε συνεργασία με το Κτήμα Συγγρού (Ινστιτούτο Γεωπονικό Επιστημόνων), αναλαμβάνουν τη διοργάνωση του αθλητικού, επιμορφωτικού και διασκεδαστικού event που απευθύνεται σε όλη την οικογένεια και κάθε ηλικία.

Οι συμμετέχοντες στο People Run μπορούν να απολαύσουν έναν μεικτού terrain αγώνα γεμάτο ενέργεια και δυνατές στιγμές -σε έναν καταπράσινο χώρο στο κέντρο της Αθήνας- ενώ μαθαίνουν τα οφέλη των καρπών της γης και τη θετική επίδρασή τους στον οργανισμό και στη ζωή τους. Το event του PeopleRun περιλαμβάνει χρονομετρημένο αγώνα μεικτού terrain 4 και 8 χιλιομέτρων, αγώνα για παιδιά (Kids Run 1 χιλιομέτρου) κάτω από 12 χρονών ανά ηλικία, επιμορφωτικές δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους με στόχο την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και παράλληλες δράσεις (πριν και μετά τον αγώνα) σε συνεργασία με τους χορηγούς της διοργάνωσης, καθώς και live performances!

Με επίκεντρο την κοινωνική ευαισθητοποίηση ο χώρος θα φιλοξενήσει δράσεις που θα εστιάζονται στην εθελοντική αιμοδοσία, στην ενημέρωση για τη δωρεά μυελού των οστών, στη σωστή διατροφή και τον υγιεινό τρόπο ζωής, στην άθληση και την ευεξία.

Η κα Πατούλη αναφερόμενη στη συμμετοχή του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων τονίζει τα εξής:

«Ως Όμιλος για την UNESCO Βορείων Προαστίων θέτουμε σε πρώτη προτεραιότητα την προώθηση δράσεων με κοινωνικό, πολιτιστικό, εκπαιδευτικό και ανθρωπιστικό χαρακτήρα. Σε μια εποχή οικονομικής κρίσης και αμφισβήτησης ανθρωπιστικών αξιών ο Όμιλος μας υιοθετεί στρατηγικές που έχουν στο επίκεντρο τη νεολαία. Όσοι εκπροσωπούμε θεσμούς και κοινωνικούς φορείς οφείλουμε να χτίζουμε σχέσεις εμπιστοσύνης με τα νέους και τις οικογένειές τους, θέτοντας κοινούς στόχους στα πλαίσια των εκπαιδευτικών αναγκών, της πολιτιστικής ανάπτυξης του τόπου μας και της ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής.

»Μέσα από συλλογικές δράσεις, με παιδαγωγικό, αθλητικό, περιβαλλοντικό και ανθρωποκεντρικό προσανατολισμό διαμορφώνουμε καλύτερες συνθήκες προόδου για όλους. Στο πλαίσιο αυτό, ευαισθητοποιούμαστε και γινόμαστε ενεργοί συμμέτοχοι και υποστηρικτές του 3ου People Run. Απευθύνουμε ανοιχτή πρόσκληση στην εκπαιδευτική κοινότητα, στους αθλητικούς και κοινωνικούς φορείς των ευρύτερων περιοχών των Βορείων Προαστίων, σε κάθε οικογένεια, να ενισχύσουν με τη συμμετοχή τους τις αθλητικές, εκπαιδευτικές – παιδαγωγικές, περιβαλλοντικές και κοινωνικές δράσεις που θα λάβουν χώρα την Κυριακή 22 Οκτωβρίου στο Κτήμα Συγγρού.

»Ενώνουμε τις δυνάμεις μας με τους διοργανωτές του #3ουPeopleRun, δίνοντας δημιουργικά κίνητρα και ερεθίσματα στους νέους και τις οικογένειές τους».

Όλα τα έσοδα από τους αγώνες δρόμου θα διατεθούν για την ενίσχυση των σχολικών προγραμμάτων του ΙΓΕ. Η συμμετοχή στον αγώνα 1Κ Kids Fun Run είναι δωρεάν. Ώρα προσέλευσης: 9.00. Ώρα έναρξης αγώνων: 10.00.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet