Ενότητα: Καμία δέσμευση για έκτακτη ενίσχυση των ΜΜΜ εν μέσω πανδημίας από το YME
Κοινωνία

Ενότητα: Καμία δέσμευση για έκτακτη ενίσχυση των ΜΜΜ εν μέσω πανδημίας από το YME

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου στις 12 το μεσημέρι, η συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που κάλεσαν δημοτικές και περιφερειακές παρατάξεις και κινήσεις της Αττικής, έξω από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, με κεντρικό σύνθημα «ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΤΕ ΤΟΝ ΛΑΟ, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΤΙΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΜΕ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ», όπως ενημερώνει η δημοτική παράταξη Ενότητα, Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι, με επικεφαλής τον δημοτικό σύμβουλο Λευτέρη Μαγιάκη.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας συμμετείχαν εκπρόσωποι των παρατάξεων που υπέγραφαν το κάλεσμα-ψήφισμα με αιτήματα:

  • Την υλοποίηση ενός οργανωμένου σχεδίου για σύγχρονες, ασφαλείς και δημόσιες συγκοινωνίες για το Λεκανοπέδιο της Αττικής και τις όμορες περιοχές, που θα εξυπηρετούν και δεν θα ταλαιπωρούν τους πολίτες.
  • Την πύκνωση των δρομολογίων ώστε να μειωθεί ο αριθμός των επιβατών.
  • Την άμεση ανανέωση του στόλου με την αγορά ικανοποιητικού αριθμού σύγχρονων λεωφορείων, τρόλεϊ και συρμών.
  • Την αγορά ανταλλακτικών για την επισκευή όλων των οχημάτων που σαπίζουν στα αμαξοστάσια.
  • Την πρόσληψη οδηγών και λοιπού προσωπικού με σταθερές εργασιακές και ασφαλιστικές σχέσεις. Να προστατευτούν όσοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες χωρίς να στερηθούν την κανονική τους άδεια.  
  • Καμία σύμβαση με ιδιώτες. Επίταξη ιδιωτικών τουριστικών λεωφορείων και ΚΤΕΛ. Να χρησιμοποιηθούν τα λεωφορεία των δημοσίων υπηρεσιών και οι δημοτικές συγκοινωνίες να συνδεθούν με κεντρικούς συγκοινωνιακούς σταθμούς.

Η παράταξη αναφέρει ότι «αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων, συναντήθηκε με τον γ.γ. του υπουργείου, στον οποίο κατέθεσε το ψήφισμα με τα αιτήματα. Στη συνάντηση αναδείχθηκε η ευθύνη των κυβερνήσεων, ιδιαίτερα της τελευταίας δεκαετίας που εφάρμοσαν τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που απαξίωσαν τις συγκοινωνίες και τις ευθύνες που έχει η σημερινή κυβέρνηση για την κατάσταση που επικρατεί τώρα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς εν μέσω πανδημίας, κατάσταση επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet