Ποια μέτρα ζητεί από Περιφέρειες και Δήμους ο υπ. Εσωτερικών ενόψει του δεύτερου κύματος κακοκαιρίας
Υπουργεία

Ποια μέτρα ζητεί από Περιφέρειες και Δήμους ο υπ. Εσωτερικών ενόψει του δεύτερου κύματος κακοκαιρίας

Επιστολή προς τους δημάρχους και περιφερειάρχες της χώρας απέστειλε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας τα όσα για την αντιμετώπιση των συνεπειών της έντονης χιονόπτωσης, ενόψει και του νέου κύματος κακοκαιρίας που αναμένεται το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Στην επιστολή του ο κ. Πέτσας αναφέρει:

«Οι όποιες δυσλειτουργίες παρατηρήθηκαν στη διαχείριση της πρωτοφανούς  κακοκαιρίας “Ελπίδα” είναι επιβεβλημένο να μην επαναληφθούν.

Προκειμένου να υπάρξει η καλύτερη δυνατή συντονισμένη αντιμετώπιση, με πρώτο μέλημα την προστασία της ζωής και της υγείας των πολιτών, παρακαλείσθε να διασφαλισθεί ιδίως:

  • Η επιτάχυνση του αποχιονισμού σε όλους τους Δήμους που επλήγησαν από τα πρόσφατα καιρικά φαινόμενα.
  • Ο άμεσος καθαρισμός των φρεατίων, καθώς και η απομάκρυνση κλαδιών και πεσμένων δέντρων για να αποφευχθούν πλημμυρικά φαινόμενα ενόψει των αναμενόμενων ισχυρών βροχοπτώσεων.

Με γνώμονα πάντοτε να στεκόμαστε υπεύθυνα δίπλα στους συμπολίτες μας και ιδιαίτερα στους πιο ευάλωτους, είμαι πεπεισμένος ότι θα ενεργήσετε άμεσα και με τον βέλτιστο δυνατό τρόπο στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας». 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet