ΚΑΠ: 113,5 εκατ. ευρώ στους Δήμους – Tα 51 για τη μισθοδοσία σχολικών καθαριστριών
Υπουργεία

ΚΑΠ: 113,5 εκατ. ευρώ στους Δήμους – Tα 51 για τη μισθοδοσία σχολικών καθαριστριών

Με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα, κατανέμεται στους Δήμους όλης της χώρας συνολικό ποσό, ύψους 113,5 εκατ. ευρώ, από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους για την κάλυψη των λειτουργικών και λοιπών γενικών δαπανών των ΟΤΑ Α’ βαθμού. Το εν λόγω ποσό αποδίδεται ως πρώτη (Α΄) τακτική επιχορήγηση του έτους 2022 και είναι αυξημένο κατά 6,6% περίπου από το αντίστοιχο ποσό που δόθηκε πέρυσι.

Παράλληλα, με ξεχωριστή απόφαση του αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κατανέμεται, επίσης, από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους το ποσό των 51 εκατ. ευρώ στους Δήμους, για την κάλυψη της δαπάνης μισθοδοσίας προσωπικού σε θέσεις καθαριότητας με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, σε σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, συμπεριλαμβανομένων και των μειονοτικών σχολείων για το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου-Ιουνίου 2022.

Ο κ. Πέτσας δηλώνει σχετικά:

«Έχοντας αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη στην εθνική μας οικονομία, στηρίζουμε την Αυτοδιοίκηση και την κοινωνία. Η φετινή πρώτη τακτική επιχορήγηση για το 2022 από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους, συνολικού ύψους 113,5 εκατ. ευρώ, είναι αυξημένη κατά 6,6% σε σχέση με το αντίστοιχο ποσό, με το οποίο οι Δήμοι επιχορηγήθηκαν πέρυσι. Όπως έχουμε προαναγγείλει, το 2022 θα είναι έτος αναμόρφωσης των ΚΑΠ, με σκοπό να υπάρξει μία πιο δίκαιη κατανομή, αλλά και μία σημαντική προσπάθεια αύξησης των πόρων που θα οδηγήσει στη σταδιακή αναστροφή της πορείας συρρίκνωσης των τελευταίων ετών. Στεκόμαστε δίπλα στους Δήμους και συνεχίζουμε με σύνεση, μεθοδικότητα και σχέδιο να βοηθάμε στην πράξη την Αυτοδιοίκηση, προκειμένου να μπορεί να επιτελεί τον αναπτυξιακό και κοινωνικό της ρόλο».

Πηγή: Υπ. Εσωτερικών

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet