Την ένταξη όλων των δικαιούχων στους παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ ζητεί ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ
Θεσμικοί Φορείς

Την ένταξη όλων των δικαιούχων στους παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ ζητεί ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ

Την υλοποίηση συγκεκριμένων προτάσεων προκειμένου να μην υπάρξει καμία κενή θέση στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής 2018-2019» ζητεί ο προέδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, με επιστολή του προς τον υπουργό Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση, και την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου.

Ο κ. Γ. Πατούλης υπογραμμίζει ότι η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος όλο το προηγούμενο διάστημα έχει καταθέσει σειρά αιτημάτων για το θέμα χωρίς όμως να έχει υπάρξει η αναμενόμενη ανταπόκριση από τους αρμόδιους υπουργούς. Στη συνέχεια προσθέτει ότι η Αυτοδιοίκηση Πρώτου Βαθμού «εξ΄ αρχής της υλοποίησης του προγράμματος μέσω voucher, είχε εκφράσει την αντίθεσή της και είχε επισημάνει τις παραλείψεις και τις αδυναμίες του θεσμικού πλαισίου με βάση το οποίο γίνεται η κατανομή των θέσεων στους παιδικούς σταθμούς».

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, μετά και τη συνεδρίαση και του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης στην Ξάνθη στις 31 Αυγούστου 2018, καταθέτει στα συναρμόδια υπουργεία τις ακόλουθες προτάσεις:

  • Διεύρυνση των κριτηρίων κατανομής των voucher με βασικό στόχο την κάλυψη των κενών θέσεων στις δομές.
  • Αύξηση του προϋπολογισμού του προγράμματος, με βασικό στόχο την κάλυψη 100% στους δικαιούχους.
  • Να δοθεί η δυνατότητα στις δομές των δήμων να καλύψουν τις επιδοτούμενες οικογένειες στο 100% των προσφερομένων θέσεων τους και όχι στο 70% που προβλέπει το ισχύον θεσμικό πλαίσιο.
  • Τα συμπληρωματικά voucher να δοθούν άμεσα εντός του πρώτου δεκαημέρου του Σεπτεμβρίου στους γονείς και όχι σε δεύτερη φάση τον Οκτώβριο.

Για τα ανωτέρω ζητήματα ο κ. Γ. Πατούλης ζητεί την άμεση ανταπόκρισή της κ. Φωτίου και του κ. Χαρίτση και επισημαίνει ότι «σε κάθε περίπτωση η Αυτοδιοίκηση πρώτου βαθμού, έχοντας αναπτύξει ένα εκτεταμένο δίκτυο χιλιάδων κοινωνικών δομών και υπηρεσιών, έχει αποδείξει εμπράκτως ότι ενισχύει την κοινωνική αλληλεγγύη και την κοινωνική συνοχή».

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet