Τροπολογία του ΥΠ.ΕΣ. δίνει τη δυνατότητα στους Δήμους να προσλάβουν επιπλέον προσωπικό καθαρισμού
ΟΤΑ

Τροπολογία του ΥΠ.ΕΣ. δίνει τη δυνατότητα στους Δήμους να προσλάβουν επιπλέον προσωπικό καθαρισμού

Τροπολογία, με οκτώ άρθρα, που ρυθμίζουν θέματα των ΟΤΑ και, μεταξύ άλλων, δίνουν τη δυνατότητα στους Δήμους να προσλάβουν επιπλέον υπαλλήλους καθαρισμού, καθώς και να ρυθμίσουν τα μισθώματα στα κυλικεία των σχολείων που έχουν υποστεί ζημίες από την πανδημία, κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για την τροποποίηση του Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας.

Ειδικότερα, με το άρθρο 3 δίνεται η δυνατότητα, λόγω αυξημένων αναγκών καθαριότητας συνεπεία της εκδηλούμενης πανδημίας, ειδικά για το σχολικό έτος 2020 – 2021, οι Δήμοι να μπορούν να συνάπτουν συμβάσεις μίσθωσης έργου για την καθαριότητα των σχολικών μονάδων με τους όρους σύναψης που ίσχυαν κατά το σχολικό έτος 2019 – 2020, χωρίς της έγκριση της Επιτροπής της ΠΥΣ 33/2006 (Α’ 280), σε αριθμό έως 20% των εγκεκριμένων θέσεων με την υπ’ αριθμ. ΔΙΠΑΑΔΦ.ΕΓΚΡ./134/15827/19.8.2020 απόφαση έγκρισης, κατά παρέκκλιση οποιασδήποτε άλλης διάταξης για την ταχύτητα των σχετικών διαδικασιών.

Επίσης, με το άρθρο 8 τροποποιείται το άρθρο 35 του σχεδίου νόμου και προστίθεται παράγραφος με την οποία προβλέπεται ότι ειδικά για τα μισθώματα εντός δημοσίων σχολείων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, είναι δυνατός ο καθορισμός έως 12 δόσεων για την καταβολή οφειλόμενων μισθωμάτων του σχολικού έτους 2019-2020, για υποχρεώσεις που γεννήθηκαν προ της υποχρεωτικής αναστολής λειτουργίας τους. Ομοίως, για το σχολικό έτος 2020 – 2021, με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, είναι δυνατή η μείωση του ύψους των καταβλητέων μισθωμάτων των σχολικών κυλικείων έως 30%.

Τέλος, παρατείνεται έως 30.6.2021 η εκ μέρους του μισθωτή πρόωρη λύση συμβάσεων μίσθωσης κυλικείων δημοσίων σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, χωρίς την κατάπτωση της εγγυητικής επιστολής υπέρ του. Οι ρυθμίσεις του άρθρου αυτού κρίνονται επιβεβλημένες λόγω των αρνητικών οικονομικών επιπτώσεων που έχουν επισυμβεί συνεπεία της πανδημίας του κορωνοϊού, η οποία επηρέασε και τη λειτουργία των σχολικών μονάδων και συνακόλουθα την επαγγελματική δραστηριότητα των επαγγελματιών στο χώρο των κυλικείων.

Πηγή στοιχείων: Υπουργείο Εσωτερικών

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet