Τ. Θεοδωρικάκος: Διαψεύδει τα περί νέων αρμοδιοτήτων στους δήμους
ypes.gr
Υπουργεία

Τ. Θεοδωρικάκος: Διαψεύδει τα περί νέων αρμοδιοτήτων στους δήμους

Σε διάψευση δημοσιεύματος για νέες αρμοδιότητες στους δήμους (κέντρα υγείας και σχολεία), προχώρησε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Εσωτερικών επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η μεταρρύθμιση για την ενίσχυση του ρόλου της Αυτοδιοίκησης. Η αρμόδια επιτροπή δεν έχει ολοκληρώσει το έργο της και δεν έχει καταθέσει το πόρισμά της στο υπουργείο.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του κ. Θεοδωρικάκου:

Είναι διακηρυγμένη κυβερνητική προτεραιότητα η μεταρρύθμιση της πολυεπίπεδης διακυβέρνησης και της ενίσχυσης του ρόλου της Αυτοδιοίκησης.

Για τον σκοπό αυτό στο υπουργείο Εσωτερικών δημιουργήθηκε πριν από 4 μήνες επιτροπή εμπειρογνωμόνων και ακαδημαϊκών που επεξεργάζεται τις προτάσεις για το περιεχόμενο αυτής της σημαντικής μεταρρύθμισης. Σε αυτό το χρονικό διάστημα έχουν πραγματοποιηθεί δεκάδες συσκέψεις και συνεδριάσεις και έχουν κατατεθεί πολυάριθμες προτάσεις, ιδέες και απόψεις.

Η επιτροπή ωστόσο δεν έχει ολοκληρώσει το έργο της και δεν έχει καταθέσει το σχετικό πόρισμά της στο υπουργείο. Συνεπώς το σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα» δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Το επόμενο διάστημα και αφού ολοκληρωθεί το έργο της επιτροπής, θα γίνει ολοκληρωμένη ενημέρωση, προετοιμασία και αξιόπιστος διάλογος με τους αρμοδίους κυβερνητικούς φορείς για να οριστικοποιηθεί το περιεχόμενο της μεταρρύθμισης και να δρομολογηθούν οι διαδικασίες νομοθέτησης κι εφαρμογής της.

Πηγή: naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet