Υπουργική Απόφαση για τη λειτουργία παιδικών χαρών στους δήμους
Αυτοδιοίκηση

Υπουργική Απόφαση για τη λειτουργία παιδικών χαρών στους δήμους

Νέο τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας για τις παιδικές χαρές στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης προβλέπει Υπουργική Απόφαση που εκδόθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών και είναι τροποποιητική και συμπληρωματική της προηγούμενης απόφασης του 2009.

Με την Υπουργική Απόφαση ορίζονται οι προδιαγραφές όσον αφορά στην ασφάλεια και υγεία των παιδιών που παίζουν σε παιδικές χαρές, στο πλαίσιο της απόφασής του να εκσυγχρονισθούν σταδιακά και να πληρούν τους απαραίτητους όρους ασφαλείας, όλες οι δημοτικές παιδικές χαρές.

Καθορίζεται με σαφήνεια η ευθύνη του κατασκευαστή των παιχνιδιών και η απαραίτητη ύπαρξη πιστοποίησης από διαπιστευμένο φορέα ελέγχου για τον εξοπλισμό. Προσδιορίζεται το πεδίο ευθύνης των δημοτικών αρχών και οι προδιαγραφές που θα πρέπει να ακολουθούν κατά τη δημιουργία, ανακαίνιση και συντήρηση των παιδικών χαρών.

Πλέον, για να κατασκευάσει ένας δήμος παιδική χαρά, είναι απαραίτητη η ύπαρξη πιστοποιητικού λειτουργίας.

Σε ό,τι αφορά τις υφιστάμενες παιδικές χαρές, για τους εξοπλισμούς που έχουν εγκατασταθεί μετά τον Νοέμβριο του 1998, εφαρμόζονται τα πρότυπα που ίσχυαν κατά τον χρόνο της εγκατάστασής τους. Για εξοπλισμούς για τους οποίους δεν προκύπτει χρόνος εγκατάστασης ή δεν υφίσταται φάκελος κατασκευαστή με αναλυτικά στοιχεία, ο δήμος υποχρεούται να προβεί στις απαραίτητες διορθωτικές επεμβάσεις.

Τέλος, με βάση την Υπουργική Απόφαση, οι Αποκεντρωμένες Διοικήσεις αναλαμβάνουν την υποχρέωση συγκρότησης και λειτουργίας Επιτροπών Ελέγχου Παιδικών Χαρών.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet