Υποψήφιος με τον Γ. Μαρκόπουλο ο Ελ. Κουνάνης
Αυτοδιοίκηση

Υποψήφιος με τον Γ. Μαρκόπουλο ο Ελ. Κουνάνης

Εκ νέου υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Γαλατσίου θα είναι ο Ελευθέριος-Φραγκίσκος Κουνάνης, ο οποίος θα κατέβει στις εκλογές και πάλι με τον νυν δήμαρχο και εκ νέου υποψήφιο δήμαρχο Γιώργο Μαρκόπουλο.

Ο κ. Κουνάνης δηλώνει σχετικά:

Το Γαλάτσι, η γενέτειρά μας, αλλάζει, εξελίσσεται και δημιουργεί προϋποθέσεις για έναν Δήμο «πρότυπο» για ένα καλύτερο αύριο, που θα βλέπουμε, όλους τους συνδημότες μας και κυρίως τις ευπαθείς ομάδες, ευτυχισμένους. Στόχος μας είναι να συνεχιστεί δυναμικά και τα επόμενα χρόνια η κοινωνική αλληλεγγύη στους συνανθρώπους μας, που θα ανακουφίσει τους δημότες ακόμα περισσότερο.

Επιλέγω να συμπορευτώ και πάλι με τον Γιώργο Μαρκόπουλο γιατί είναι ένας άνθρωπος – δήμαρχος, που εργάζεται ακατάπαυστα, με αγάπη τόσο για τους συνανθρώπους μας χωρίς εξαιρέσεις, την φύση και τα πλάσματα της, αλλά και για την πόλη μας, εν γένει. Είναι ένας αεικίνητος, κοινωνικός εργάτης, που τρέχει για τους πάντες και για τα πάντα!!! Μαζί, θέλω να πάμε το Γαλάτσι ένα βήμα, ακόμα πιο μπροστά, γιατί του «ΑΞΙΖΕΙ».

Σύντομο βιογραφικό:

O Ελευθέριος-Φραγκίσκος Κουνάνης γεννήθηκε στο το 1949 στο Γαλάτσι από Κυκλαδίτες γονείς (Μύκονος – Πάρος), όπου ζει με τη σύζυγό του Μαίρη Πουλάκη (κόρη του αείμνηστου Γαλατσιώτη αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης Κωνσταντίνου Πουλάκη) και τον γιο του Γιώργο.

Τελειώνει τα μαθητικά του χρόνια και παράλληλα εργάζεται στις οικοδομικές κατασκευές του πατέρα του ενώ αθλείται στον ΕΓΣ. Το 1971 παίρνει το πτυχίο του Τεχνολόγου Μηχανικού Δομικών Έργων (ΚΤΕ-ΚΑΤΕ) και έπειτα υπηρετεί για δύο χρόνια στο Ελληνικό Ναυτικό ενώ παράλληλα φοιτά στη ΣΕΛΕΤΕ. Το 1974-75 διδάσκει στο 2ο ΤΕΛ Γκράβας και έπειτα από μια μακρά εκπαιδευτική πορεία, ολοκληρώνει τη θητεία του ως καθηγητής στο ΤΕΕ – Αγίων Αναργύρων το 2007.

Όλα αυτά τα χρόνια παρακολουθεί συνεχώς σεμινάρια για κοινωνικά θέματα, λαμβάνει μέρος σε συνέδρια και δράσεις, υπερασπιζόμενος πάντα το αυτονόητο δικαίωμα της προστασίας του περιβάλλοντος και των ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Ιδρύει συλλόγους και κέντρα αποκατάστασης και επαγγελματικής κατάρτισης για ΑμεΑ, με συνεργάτες του, σε περιοχές στην Ελλάδα: Γαλάτσι, Βέροια, Λιβαδειά, Νάξο, Ν. Φιλαδέλφεια και Νάουσα Πάρου.  

Το 1976 ιδρύει την 1η Πράσινη Εθελοντική Ομάδα Γαλατσίου, προσφέροντας παράλληλα (και στη μνήμη του αδερφού του Σταύρου) τις υπηρεσίες του στον Αθλητισμό, τον Πολιτισμό (Ένωση Γαλατσίου – Εκπολιτιστικός Σύλλογος Άνω Γαλατσίου), την Παιδεία, την Εκκλησία, τα ΑμεΑ και ιδιαίτερα προς όλες τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Το 1988 η Εθελοντική Ομάδα σε συνεργασία με τον Δήμο Γαλατσίου δημιούργησε ένα πρότυπο χώρο στο Γαλάτσι, με σκοπό τα άτομα με τις ειδικές ικανότητες, να βγουν έξω από τα σπίτια τους και να κοινωνικοποιηθούν.

Είναι πάντα στην πρώτη γραμμή με τους συνεργάτες του, όπου χρειάζεται συμπαράσταση και κοινωνική αλληλεγγύη (Ελλάδα, Κύπρος, Σερβία εν καιρώ πολέμου Βοσνία, Ιράκ, Μαδαγασκάρη), όπως και δίπλα στους 22.000 πρόσφυγες και μετανάστες που ήρθαν στο ΠΑΛΑΙ, στα τέλη του 2015.  

Το 1990 έως το 1992 συμμετέχει στο Δ.Σ. του Αναπηρικού Γονεϊκού Κινήματος, ως Εθελοντής και αναλαμβάνει το πολιτιστικό τομέα και τις δημόσιες σχέσεις εκδίδοντας και την 1η Εφημερίδα των ΑμεΑ. Το 1991 με εντολή του Γ.Γ. του υπ. Πρόνοιας, κ. Π. Κουρουμπλή αναλαμβάνει τη θέση του αντιπροέδρου στο 2ο Θεραπευτήριο-Ξενώνα (Σκαραμαγκά) 3ης ηλικίας.

Έχει τιμηθεί επανειλημμένως για τη δράση του από τοπικούς φορείς, τον Δήμο Γαλατσίου, το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης καθώς και από το υπουργείο Παιδείας.

Συμμετέχει στα κοινωνικά ζητήματα του Γαλατσίου, από διάφορες θέσεις, συνεχώς τα τελευταία 40 χρόνια περίπου. Από το 2015 βρίσκεται στο πλευρό του δημάρχου Γαλατσίου Γιώργου Μαρκόπουλου, ως εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος παρά τω δημάρχω.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet