Υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ, μνημόνιο συνεργασίας για την Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή στην Κίνα
Αυτοδιοίκηση

Υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ, μνημόνιο συνεργασίας για την Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή στην Κίνα

Στη χώρα μας στρέφεται η Κίνα, για να βοηθήσει, αυτή τη φορά, τις γεννήσεις της, μετά την πρόσφατη απελευθέρωση της νομοθεσίας που επιτρέπει και δεύτερο παιδί στην κινεζική οικογένεια. Η πανεπιστημιακή κοινότητα της Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής της Κινεζικής Δημοκρατίας απευθύνθηκε στο υψηλού επίπεδου επιστημονικό προσωπικό της Ελλάδας για την αντιμετώπιση της υπογονιμότητας και τη στήριξη των νέων ζευγαριών των Κινέζων, που λόγω ηλικίας δυσκολεύονται να αποκτήσουν τώρα παιδί.

Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ανχούι της Ανατολικής Κίνας και ομάδα Ελλήνων επιστημόνων στον Τομέα της Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, υπό την ομπρέλα του Διεθνούς Κέντρου Τουρισμού Υγείας και του Παγκοσμίου Κέντρου Ελλήνων Γιατρών, υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας για την στήριξη των υπογόνιμων ζευγαριών της Κίνας με τον συνδυασμό των εξελιγμένων επιστημονικών πρακτικών των Ελλήνων επιστημόνων που έχουν ήδη δημιουργήσει διεθνές ρεύμα Τουρισμού Υγείας προς τη χώρα μας βάσει της επιτυχίας των αποτελεσμάτων τους.

Το μνημόνιο προβλέπει την ανταλλαγή τεχνογνωσίας μεταξύ Ελλάδας και Κίνας, και τον συνδυασμό των πιο σύγχρονων και εξελιγμένων μεθόδων της Δυτικής Ιατρικής στην Υποβοηθουμένη Αναπαραγωγή με τις επιστημονικές πρακτικές της Κινεζικής Παραδοσιακής Ιατρικής, καθώς και τη δημιουργία Κέντρου Αναπαραγωγής μέσα σε μεγάλο κρατικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Κίνας με τη συμμετοχή Ελλήνων επιστημόνων.

Σχετικά με τη συνεργασία αυτή ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, πρόεδρος του Διεθνούς Κέντρου Τουρισμού Υγείας και πρόεδρος του Παγκοσμίου Ινστιτούτου Ελλήνων Γιατρών, Γιώργος Πατούλης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είναι αλήθεια ότι είναι μια σημαντική μέρα που ενώνει τη δυτική κλασική ιατρική του Ιπποκράτη με την παραδοσιακή ιατρική του ανατολικού κόσμου. Η Κίνα απευθύνεται στην πατρίδα του Ιπποκράτη, την Ελλάδα. Οι δύο χώρες συνθέτουν και ενώνουν τις δυνάμεις τους για να προσφέρουν μια κοινή αναπτυξιακή προοπτική για το μέλλον. Οι ροές των Κινέζων -που θα θελήσουν να θεραπευτούν σε εξειδικευμένες ειδικότητες που προσφέρουμε εδώ στη χώρα μας- είναι μια σημαντική προοπτική.

»Όπως προοπτικές ανοίγονται και για την εμπεριστατωμένη ανταλλαγή απόψεων μεταξύ επιστημόνων, γιατρών και τουριστών Υγείας, από τη μια χώρα στην άλλη. Υπό αυτή την έννοια ένα μεγάλο πανεπιστήμιο στην ανατολική πλευρά της Κίνας που έχει νοσοκομείο 3.000 κλινών, σήμερα υπέγραψε σύμφωνο συνεργασίας με το Παγκόσμιο Ινστιτούτο Ελλήνων Γιατρών και το IHTC, το Διεθνές Κέντρο Τουρισμού Υγείας, -δηλαδή τη διεθνή πλευρά της Ανάπτυξης του Τουρισμού Υγείας που έχουμε δημιουργήσει για την Ελλάδα- με την προοπτική μάλιστα, τον ερχόμενο Μάρτιο να γίνει μέλος μας».

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Διεθνούς Συνεργασίας του Πανεπιστημίου Ανχούι Κινεζικής Ιατρικής, Σι Χονγκ Τσα, «είναι εξαιρετικής σημασίας για μας η συνεργασία με την κορυφαία στον τομέα της Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής Ελληνική Ιατρική ομάδα από την οποία αναμένουμε να βοηθηθούν πολλά νέα ζευγάρια στην Κίνα. Το Σύμφωνο Συνεργασίας ανοίγει δρόμους  επιστημονικής βοήθειας των ανθρώπων των δύο λαών, αλλά και επιστημονικής, τουριστικής και πολιτιστικής ανταλλαγής και χαράσσει νέους δρόμους στον Τουρισμό Υγείας».

Ο αντιπρόεδρος του Παγκοσμίου Ινστιτούτου Ελλήνων Γιατρών, Κωνσταντίνος Πάντος, δήλωσε: «Το γεγονός ότι αναγνωρίζει ακόμα και η Κίνα, στην άλλη άκρη του κόσμου, το υψηλό επίπεδο των Ελλήνων επιστημόνων αποτελεί μεγάλη τιμή για τη χώρα μας. Αυτή μάλιστα η αναγνώριση χρειάζεται να αποτελέσει και το όχημα για τη σύσφιξη των σχέσεων, να δημιουργήσει γέφυρες φιλίας, νέες συνεργασίες και πάνω από όλα αυτή η αναγνώριση στην Ελλάδα αντιστρέφει το κλίμα έλλειψης εμπιστοσύνης στη χώρα μας. Η ανάκτηση της εμπιστοσύνης στη χώρα μας μέσω της αναγνώρισης των Ελλήνων γιατρών είναι εθνικός στόχος».

Στο πλαίσιο της συνεργασίας αυτής θα εκπονηθούν και εκπαιδευτικά προγράμματα Ελλήνων και Κινέζων επιστημόνων και φοιτητών, ενώ θα πραγματοποιούνται και ανταλλαγές γιατρών ανάμεσα στις δύο χώρες.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet