Υπoυργείο Εσωτερικών: ΚΕΔΕ και ΕΝΠΕ «ναρκοθετούν» τη διαβούλευση
Αυτοδιοίκηση

Υπoυργείο Εσωτερικών: ΚΕΔΕ και ΕΝΠΕ «ναρκοθετούν» τη διαβούλευση

Εντελώς ψευδείς χαρακτηρίζει το υπουργείο Εσωτερικών τις αναφορές σε ανακοίνωση της ΚΕΔΕ για «επιλογή ρήξης» από τον υπουργό Πάνο Σκουρλέτη, «εκδίωξη της Αυτοδιοίκησης» και άρνησή του να συναντηθεί με τις Ενώσεις.

Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο επισημαίνει ότι «η επιλογή των ηγεσιών της ΚΕΔΕ και της ΕΝΠΕ να μην συναντηθούν τα προεδρεία των Ενώσεων, με τον υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη, τίθεται στην κρίση των μελών τους. Τα όσα αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΚΕΔΕ περί “επιλογής ρήξης” από τον κ. Σκουρλέτη, “εκδίωξη της Αυτοδιοίκησης” από το υπουργείο Εσωτερικών, “απαξιωτικής στάσης” του υπουργού  και άρνησής του να συναντηθεί με τις Ενώσεις, δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, είναι εντελώς ψευδή».  

Το υπουργείο σημειώνει ότι «η μετάθεση της συνάντησης για μία ώρα, λόγω της καθυστέρησης των Ενώσεων, δεν συνιστά ρήξη, άρνηση διαλόγου ή εκδίωξη των αιρετών. Εξάλλου, το υπουργείο το επισκέπτονται καθημερινά πάρα πολλοί δήμαρχοι και συνεργάτες τους, βρίσκοντας ορθάνοιχτες πόρτες. Με προφάσεις δεν στεριώνει καμία συνεννόηση».

Καταλογίζει, δε, σε ΚΕΔΕ και ΕΝΠΕ ότι «ναρκοθετούν» τη διαβούλευση και «επιδιώκουν την ένταση και τις αντιπολιτευτικές “κορώνες”». 

«Ωστόσο, αρκετοί αυτοδιοικητικοί επιδιώκουν να καταθέσουν προτάσεις. Το υπουργείο Εσωτερικών και η κυβέρνηση δεν κλείνει την πόρτα στον διάλογο, μόνο στους πολιτικούς τακτικισμούς. Ο χρόνος μετράει αντίστροφα μέχρι την εισαγωγή του σχεδίου νόμου “Κλεισθένης 1” στην Ολομέλεια της Βουλής προς ψήφιση. Ας αξιοποιηθεί για την υποβολή προτάσεων και όχι για κραυγές», καταλήγει το υπουργείο Εσωτερικών.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet