Όλος ο κόσμος του Μπάσκετ στο Γαλάτσι
Αυτοδιοίκηση

Όλος ο κόσμος του Μπάσκετ στο Γαλάτσι

Η φετινή εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικη πίτας της Ένωσης Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Αττικής (ΕΣΚΑ) ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, καθώς περισσότερα από 1.500 άτομα έδωσαν το «παρών» το απόγευμα της Δευτέρας 7 Ιανουαρίου 2019 στο Κλειστό Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου, σε μια ιδιαίτερη στιγμή για την Ένωση, που φέτος γιόρτασε τα 45 χρόνια από την ίδρυσή της.

Η ΕΣΚΑ είναι η μεγαλύτερη ένωση της χώρας, με 189 σωματεία, 25.000 αθλητές και αθλήτριες και 14.000 αγώνες τον χρόνο, προσφέροντας στην κοινωνία διέξοδο στην άθληση, μέσα σε μια σωστά δομημένη αθλητική κοινότητα.

Ο πρόεδρος της Ένωσης, κ. Αλεξόπουλος, τόνισε στην ετήσια εκδήλωση: «Σήμερα η Ένωσή μας κλείνει 45 χρόνια ζωής. 45 χρόνια παραγωγικής ζωής. 45 χρόνια δημιουργικής ενασχόλησης με το φυτώριο του Ελληνικού Μπάσκετ. 45 χρόνια συνεχούς προσπάθειας, για ολοένα και καλύτερες μπασκετικές μέρες. 45 χρόνια προσφοράς στο άθλημα που υπηρετούμε, στο άθλημα που μας κάνει υπερήφανους με τις συνεχόμενες επιτυχίες του».

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με τις τιμητικές βραβεύσεις του προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Γιώργου Βασιλακόπουλου, για την προσφορά του στο άθλημα της καλαθοσφαίρισης σε Ελλάδα και Ευρώπη, του αθλητή Φραγκίσκου Αλβέρτη για το ήθος και την προσφορά του στο άθλημα, του δημάρχου Γαλατσίου, Γιώργου Μαρκόπουλου, για την προσφορά του στον αθλητισμό και το αθηναϊκό μπάσκετ και του manager Εθνικών Ομάδων Δημήτρη Καρβέλα για την προσφορά του στο άθλημα.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας, το μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Νίκος Σοφιανός, η βουλευτής Α΄ Αθηνών και τομεάρχης Πολιτισμού & Αθλητισμού της Ν.Δ., Όλγα Κεφαλογιάννη, ο βουλευτής Α΄ Αθηνών ΚΙΝ.ΑΛ. Κώστας Σκανδαλίδης, η βουλευτής Β΄ Αθηνών και τομεάρχης Αθλητισμού της Ν.Δ. Άννα Καραμανλή, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Κωνσταντίνος Δέρβος, ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, Σπύρος Τζόκας, ο εκπρόσωπος Τύπου ΚΙΝ.ΑΛ., Παύλος Χρηστίδης, και ο υπεύθυνος Τομέα Αθλητισμού ΚΙΝ.ΑΛ., Χρυσοβαλάντης Αθανασίου, κ.ά. Από την Τοπική Αυτοδιοίκηση παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Αμαρουσίου και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ο δήμαρχος Αιγάλεω, Δημήτρης Μπίρμπας, ο δήμαρχος Περιστερίου, Ανδρέας Παχατουρίδης, ο δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού, Ηλίας Αποστολόπουλος και ο δήμαρχος Ιλίου, Νίκος Ζενέτος.

Επίσης, παρευρέθηκαν ο β΄ αντιπρόεδρος και πρόεδρος Επιτροπής Πρωταθλημάτων ΕΟΚ, Αριστείδης Γολέμης, ο ειδικός γραμματέας ΕΟΚ, Σωτήρης Κουλοσούσας, ο πρόεδρος της ΕΣΚΑΝΑ και μέλος Δ.Σ ΕΟΚ Ευάγγελος Λυμπεράτος, το μέλος της Επιτροπής Πρωταθλημάτων ΕΟΚ Άγγελος Παπανικολάου, ο πρόεδρος της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ Σταύρος Κουκάκης, ο γενικός γραμματέας της ΕΣΚΑΝΑ, Γιώργος Νικολάκης, και όλα τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΣΚΑ.

Παρόντες και ο γενικός γραμματέας της ΟΔΚΕ, Παναγιώτης Ντάβαρης, ο πρόεδρος του ΣΕΔΚΑ, Θεόδωρος Βιδάλης, ο γενικός γραμματέας του ΣΕΔΚΑ, Στέφανος Παπαθανασίου, η πρόεδρος του ΣΚΚΑ, Τάνια Μερίκα, ο γενικός γραμματέας ΣΚΚΑ, Τάσος Αναστασόπουλος, το μέλος Δ.Σ. ΣΚΚΑ Μαρία Καλκάνη, το μέλος ΚΕΔ ΕΟΚ Κώστας Κορομηλάς, ο πρόεδρος της ΚΕΔ ΕΣΚΑ, Γιώργος Ελευθεριάδης, το μέλος της ΚΕΔ ΕΣΚΑ Γιώργος Ορφανός, και ο ταμίας του ΣΕΠΚ, Σωκράτης Ηλιάδης.

Επίσης, παρευρέθησαν ο εμπορικός διευθυντής της GSA SPORTS, Χρήστος Δόριζας, ο Sport Marketing Director FF Group, Μάρκος Λαγός, η Brand Manager Factory Outlet, Αθηνά Κοντοπάνου, ο ιδιοκτήτης της WE-Promotion, Γιώργος Εριτσίδης, η γενική γραμματέας του ερασιτέχνη Ολυμπιακού, Χριστίνα Τσιλιγκίρη (η οποία και βραβεύτηκε ως αθλήτρια της Άμιλλας) και πλήθος διαιτητών και κριτών.

Ιδιαίτερα σημαντική η παρουσία σωματείων ΕΣΚΑ, με αθλητές και αθλήτριές τους, προπονητές, μέλη Δ.Σ. και στελεχών τους που παρευρέθηκαν για να τιμήσουν την εκδήλωση και να συμμετάσχουν στις καθιερωμένες βραβεύσεις των σωματείων που διακρίθηκαν την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο.

Βραβεύθηκαν τα εξής σωματεία:

(Θέσεις 1-3, αγωνιστική περίοδος 2017-2018):

Α΄ Ανδρών: Α.Ο. Αιγάλεω, Ιωνικός ΑΣ, Ηλυσιακός Α.Ο.
Β΄ Ανδρών: ΦΕΑ ΝΦ-ΝΧ, ΑΠΣ Φίλιππος, ΑΟ Γαλατσίου- ΟΚΑ Μεσογείων
Γ΄ Ανδρών: Υπεροχή Εξαρχείων, Α.Ο. Πικερμίου, Εύνικος ΓΑΣ
Δ΄ Ανδρών: Βριλησσιακός Α.Ο., Α.Ε. Εστία Φιλίας- Θησέας, Γ.Σ. Άρτεμις Αχαρνών
Α΄ Γυναικών: Α.Ο. Αμύντας, ΑΚΟ Άρης Χολαργού, ΑΕΚ Περιστερίου Δ.Π.
Β΄ Γυναικών: Α.Ε. Εστία Φιλίας- Θησέας, Π.Ο. Αγ. Θωμά, Α.Ο. Πεύκης
Γ΄ Γυναικών: Α.Σ. Εκπαιδ. Κωστέα- Γείτονα, ΠκΑΟ Άμιλλα, Γ.Σ. Δάφνη Δαφνίου
Α΄ Εφήβων: ΑΕΚ, Γ.Σ. Περιστερίου, Παναθηναϊκός Α.Ο.
Β΄ Εφήβων: Πανερυθραϊκος Α.Σ., Α.Σ. Κολλεγίου Ντερή, Α.Σ. Παπάγου
Α΄ Παίδων: Παναθηναϊκός Α.Ο., Γ.Σ. Περιστερίου, ΑΣΕ ΔΟΥΚΑ
Β΄ Παίδων: Εκπαιδ. «Ο Πλάτων», Α.Ο. Άρης Πετρούπολης, ΓΑΟ Κουκουβαούνων
Α΄ Νεανίδων: Παναθηναϊκός Α.Ο., Α.Ο. Σπόρτιγκ, ΓΣ Αγ. Παρασκευής
Β΄ Νεανίδων: Εύνικος ΓΑΣ, ΓΣ Ηλιούπολης, Ιάσων Κολωνού, Ένωση Γαλατσίου
Α΄ Κορασίδων: ΑΕΣ Ιάσων Κολωνού, Παναθηναϊκός Α.Ο., Α.Ο. Κρόνος Γέρακα
Β΄ Κορασίδων: ΑΟΚ Αναγέννηση Γραμματικού, ΚΑΟ Μελισσίων, ΓΣ Προμηθέας
Γ΄ Κορασίδων: Ανταίος, Α.Ο. Νηαρ Ηστ, ΠΑΟ Δόξα Βύρωνος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet