Πλήθος κόσμου στο 1ο διαδραστικό σεμινάριο για την κολπική μαρμαρυγή
Αυτοδιοίκηση

Πλήθος κόσμου στο 1ο διαδραστικό σεμινάριο για την κολπική μαρμαρυγή

Την έναρξη του 1ου διαδραστικού σεμιναρίου για την κολπική μαρμαρυγή, που διοργάνωσε υπό την αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου το Ερευνητικό Ινστιτούτο για τη Μακροζωία και την Πρόληψη των Ασθενειών του Γήρατος, κήρυξε την Κυριακή 26 Ιουνίου 2016 ο δήμαρχος Αμαρουσίου, πρόεδρος της ΚΕΔΕ και του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης, παρουσία εκατοντάδων πολιτών στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Η αθρόα συμμετοχή των πολιτών που ξεπέρασε κάθε προσδοκία, πλέον των 1.000 ατόμων, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, επιβεβαίωσε με τον πιο εύγλωττο τρόπο το ενδιαφέρον που υπάρχει για την αντιμετώπιση και τη θεραπεία της νόσου.

Χαιρετίζοντας ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης το πρωτοποριακό αυτό γεγονός που εμπνεύστηκε και προλόγισε ο καθηγητής Καρδιολογίας Χριστόδουλος Στεφανάδης, όπου η σύγχρονη ιατρική γνώση απευθύνεται άμεσα σε μη ιατρικό κοινό, εξέφρασε την απόλυτη στήριξή του σε πρωτοβουλίες που προάγουν την υγεία των πολιτών και τους παρέχουν τη δυνατότητα διαδραστικής επικοινωνίας  με τους πλέον έγκριτους ιατρούς σε κάθε γνωστικό αντικείμενο.

Επίσης ευχαρίστησε όσους από τους παρευρισκόμενους συνεισέφεραν φάρμακα για τις ανάγκες του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και του «Όλοι Μαζί Μπορούμε».

Για την κολπική μαρμαρυγή μίλησαν οι καρδιολόγοι Σπύρος Δευτεραίος, Ελευθέριος Καλλέργης, Δημήτρης Τσιαχρής, Γιώργος Γιαννόπουλος, Χάρης Κοσσυβάκης και Κώστας Λέτσας.

Όσοι παρακολούθησαν την εκδήλωση, είτε διά ζώσης, είτε μέσω διαδικτύου άκουσαν από τα πλέον έγκυρα χείλη τις τελευταίες εξελίξεις στην αντιμετώπιση της ασθένειας, ενώ μέσα από μια διαδραστική εμπειρία καταγράφηκε η δυναμική της κολπικής μαρμαρυγής και στη χώρα μας.

Παράλληλα, μέσα από επεξηγηματικά βίντεο, ασθενείς και μη είχαν την ευκαιρία να μάθουν με απλό και κατανοητό τρόπο από τους πιο εξειδικευμένους  καρδιολόγους πώς εντοπίζουμε την ασθένεια και τι πρέπει να κάνουμε για να γίνουμε πολύτιμοι σύμμαχοι της καρδιάς μας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet