Πανελλήνιο Συνέδριο «Πρόληψη στην Υγεία με πρωταγωνιστές τους Δήμους»
Αυτοδιοίκηση

Πανελλήνιο Συνέδριο «Πρόληψη στην Υγεία με πρωταγωνιστές τους Δήμους»

Ξεκινάει αύριο, Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016, στη Μήλο το διήμερο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων με θέμα «Πρόληψη στην Υγεία με πρωταγωνιστές τους Δήμους. Υγιείς και Ανθεκτικές Κοινότητες».

Στο πλαίσιο του 12ου Πανελλήνιου Συνεδρίου, με πρωτοβουλία της ΚΕΔΕ, του ΙΤΑ και της Επιτροπής Χωροταξίας, Υποδομών και Περιβάλλοντος, εντάσσεται και ειδική θεματική ενότητα για την Ανακύκλωση, το Περιβάλλον και την Υγεία.

Συγκεκριμένα στο στρογγυλό τραπέζι που συνδιοργανώνει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος με το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης, θα συζητηθούν οι βασικές περιβαλλοντικές παράμετροι πάνω στην υγεία του πληθυσμού και θα απαντηθούν ερωτήματα όπως:

  • Ποιες είναι οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής;
  • Ποιες είναι οι θετικές επιπτώσεις στην υγεία των πολιτών από την εφαρμογή της ιεραρχίας στη διαχείριση των στερεών αποβλήτων; Ποιες οι αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία από τις χωματερές και ποιες οι θετικές από τα προγράμματα πρόληψης, την επαναχρησιμοποίηση και την ανακύκλωση;
  • Ποιες είναι οι θετικές επιπτώσεις στην υγεία των πολιτών από την αειφόρο χρήση των υδατικών πόρων;

Το στρογγυλό τραπέζι θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 10 το πρωί με κεντρική ομιλία του προέδρου της ΚΕΔΕ Γιώργου Πατούλη, απευθύνεται σε δημάρχους, δημοτικούς συμβούλους και στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που σχετίζονται με θέματα ανακύκλωσης και περιβάλλοντος, καθώς επίσης και σε συμβούλους ανάπτυξης των ΠΕΔ που ασχολούνται με το Περιβάλλον.

Στόχος του Συνεδρίου είναι η ευρύτερη διάδοση και προώθηση του μηνύματος της πρόληψης για την ποιοτική διατήρηση της υγείας των δημοτών, που αποτελεί, όπως έχει επισημάνει πλείστες φορές και ο πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και της ΚΕΔΕ, προτεραιότητα για την Αυτοδιοίκηση Α΄ βαθμού.

Στο ετήσιο Συνέδριο θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι από την κυβέρνηση και το Κοινοβούλιο, εκπρόσωποι από δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς Υγείας, στελέχη και συνεργάτες των Δήμων που πλαισιώνουν τις κοινωνικές υπηρεσίες πρόληψης και προαγωγής Υγείας και επιστήμονες Υγείας (ιατροί, φαρμακοποιοί, κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι, φυσικοθεραπευτές, νοσηλευτές, επισκέπτες Υγείας κ.ά.).

Το Συνέδριο θα διεξαχθεί στις 8 και 9 Ιουλίου 2016 στο Συνεδριακό Κέντρο Μήλου.

Δείτε το πρόγραμμα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet