Άμεση συνδρομή ΣΠΑΠ στην κατάσβεση πυρκαγιάς στη Λίμνη Μαραθώνα
Αυτοδιοίκηση

Άμεση συνδρομή ΣΠΑΠ στην κατάσβεση πυρκαγιάς στη Λίμνη Μαραθώνα

Ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) συμμετείχε με εργαζομένους, εθελοντές και οχήματα στην κατάσβεση της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε σε έκταση με χαμηλή βλάστηση κοντά στη Λίμνη του Μαραθώνα την Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016.

Στο σημείο στο οποίο εκδηλώθηκε η φωτιά, επενέβη το Πυροσβεστικό Σώμα, με 50 πυροσβέστες με 24 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρο τμήμα, δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Έφθασαν επίσης άμεσα, κλιμάκιο του ΣΠΑΠ με πέντε οχήματα που βρισκόταν σε επιφυλακή, με επικεφαλής τον πρόεδρο του Συνδέσμου, τμήματα της Πολιτικής Προστασίας των Δήμων Ραφήνας-Πικερμίου, Κηφισιάς, Διονύσου, Βριλησσίων και Μαραθώνα και συνέδραμαν στο έργο της κατάσβεσης.

Η ακαριαία επέμβαση από το Πυροσβεστικό Σώμα και την Αυτοδιοίκηση, είχε σαν αποτέλεσμα πολύ γρήγορα η φωτιά να τεθεί υπό πλήρη έλεγχο πριν πάρει απειλητικές για την περιοχή διαστάσεις.

Ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ και γενικός γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η Αυτοδιοίκηση για άλλη μια φορά επενέβη άμεσα, ώστε να βοηθήσει το Πυροσβεστικό Σώμα στο έργο του. Ο ΣΠΑΠ συνέδραμε στην επιχείρηση κατάσβεσης με πέντε οχήματα, ενώ συμμετείχαν και οχήματα με εθελοντές και εργαζομένους των Δήμων Ραφήνας-Πικερμίου, Κηφισιάς, Διονύσου, Βριλησσίων και Μαραθώνα. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους για την άμεση και αποτελεσματική προσπάθεια!

»Θα είμαστε σε πλήρη ετοιμότητα και εγρήγορση για τυχόν άλλα περιστατικά, τόσο στο Πεντελικό, όσο και στις αστικές και περιαστικές περιοχές των Δήμων – μελών μας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet