Συλλήψεις 11 οδηγών για επικίνδυνες τροχαίες παραβάσεις στα… Βόρεια
Αυτοδιοίκηση

Συλλήψεις 11 οδηγών για επικίνδυνες τροχαίες παραβάσεις στα… Βόρεια

Έντεκα από τους συνολικά 37 οδηγούς που συνελήφθησαν στo πλαίσιο διενέργειας στοχευμένων δράσεων και συστηματικών τροχονομικών ελέγχων της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, η οποία πραγματοποιήθηκε βραδινές ώρες της 15 προς 16/7/2016, αφορούν σε περιοχές αρμοδιότητας Τμημάτων Τροχαίας του Βόρειου Τομέα.

Ειδικότερα, από τις 37 συλλήψεις που πραγματοποιήθηκαν (20 περιπτώσεις για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος και 17 για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης) οι έξι αφορούσαν στην περιοχή αρμοδιότητας του Τμήματος Τροχαίας Αγίας Παρασκευής, οι τρεις στην περιοχή του Τμήματος Τροχαίας Κηφισιάς και οι δύο στην περιοχή αρμοδιότητας του Τμήματος Τροχαίας Ν. Ιωνίας.

Οι συλληφθέντες, με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.

Η προαναφερόμενη ειδική εξόρμηση στην ευρύτερη περιοχή του Λεκανοπεδίου της Αττικής είχε ως στόχο τη διαπίστωση και βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, που οδηγούν ευθέως στο τροχαίο ατύχημα ή επιτείνουν τις συνέπειες αυτού. Σε αυτήν συμμετείχε το σύνολο των Υπηρεσιών Τροχαίας της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής και διενεργήθηκε κατά μήκος οδικών αξόνων που παρουσιάζουν μεγάλη συχνότητα τροχαίων ατυχημάτων, υψηλή παραβατικότητα και άλλες ιδιαιτερότητες και υπαγορεύουν την έντονη τροχονομική αστυνόμευση.

Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 3.016 τροχονομικοί έλεγχοι σε οδηγούς οχημάτων και βεβαιώθηκαν συνολικά 1.534 παραβάσεις επισείουσες διοικητικά πρόστιμα, εκ των οποίων οι 90 επιφέρουν και επιπρόσθετες ποινικές κυρώσεις (72 σε βαθμό πλημμελήματος και 18 σε βαθμό πταίσματος).

Αναλυτικά εντοπίστηκαν:

  • Οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος: 157 οδηγοί
  • Παραβίαση ερυθρού σηματοδότη: 21 οδηγοί
  • Υπερβολική ταχύτητα: 95 οδηγοί
  • Μη χρήση προστατευτικού κράνους: 195 οδηγοί
  • Μη χρήση ζώνης ασφαλείας: 66 οδηγοί
  • Χρήση κινητού τηλεφώνου: 93 οδηγοί
  • Επικίνδυνοι ελιγμοί: 3 οδηγοί
  • Λοιπές τροχαίες παραβάσεις: 904 οδηγοί

Επιπρόσθετα, αφαιρέθηκαν 158 ζεύγη πινακίδων κυκλοφορίας, 311 άδειες ικανότητας οδήγησης και 89 άδειες κυκλοφορίας, καθώς επίσης ακινητοποιήθηκαν 94 οχήματα και μεταφέρθηκαν με γερανό 36 εξ αυτών.

Παρόμοιες ειδικές εξορμήσεις θα προγραμματισθούν και θα πραγματοποιηθούν και στο μέλλον σε περιοχές της Αττικής που παρουσιάζουν αυξημένη και επικίνδυνη παραβατικότητα ενημερώνουν οι Αρχές.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet