Βραδιά ρεμπέτικου στο Θέατρο Ρεματιάς
Αυτοδιοίκηση

Βραδιά ρεμπέτικου στο Θέατρο Ρεματιάς

Μια πρωτότυπη μουσική παράσταση αφιερωμένη στο ρεμπέτικο, λαϊκό και παραδοσιακό τραγούδι παρουσιάζουν τη Δευτέρα 25 Ιουλίου στο Φεστιβάλ Ρεματιάς 2016 – «Νύχτες Αλληλεγγύης» μερικοί από τους πιο ταλαντούχους μουσικούς και τραγουδιστές της νέας γενιάς. Η ορχήστρα Rebetien είναι μια παρέα μουσικών που ερμηνεύουν τραγούδια και σκοπούς από το ρεπερτόριο του ρεμπέτικου και της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής, αλλά και νέες δικές τους συνθέσεις.

Rebetien
Rebetien

Χαρακτηριστικό στοιχείο του ήχου του συγκροτήματος αποτελεί κυρίως το νοσταλγικό χρώμα της εποχής του γραμμοφώνου, ενίοτε σε διακριτικό συνδυασμό με αλλογενείς μουσικές γεύσεις από τις διάφορες παραδόσεις της Ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων. Έμφαση δίνεται στον φυσικό, ακουστικό ήχο των οργάνων, ο συνδυασμός των οποίων παραπέμπει με έναν τρόπο σε σμυρναίικη ορχήστρα του μεσοπολέμου, καθώς επίσης στον πειραματισμό και στη σύνθεση ενός δικού τους ηχητικού και ενορχηστρωτικού ύφους.

Με ένα αρκετά μεγάλο φάσμα ρεπερτορίου και τεχνοτροπιών αλλά και έντονη αυτοσχεδιαστική διάθεση, οι Rebetien μπορούν να μεταβάλλουν το μουσικό κλίμα από ιδιαίτερα μελαγχολικό και ρομαντικό έως άκρως δυναμικό και γλεντιστικό. Αυτή την «υπόσχεση» δίνουν στο κοινό και για τη Δευτέρα.

Οι Ρεμπετιέν – Rebetien είναι οι:
Αυγερινή Γάτση, ακορντεόν – φωνή
Γιάννης Ζαρίας, βιολί
Κωστής Κωστάκης, κιθάρα – φωνή
Φώτης Βεργόπουλος, μπουζούκι – φωνή

Συμμετέχουν οι: Μαρία Δεικτά, Μαριάνθη Λιουδάκη, Θοδωρής Μέρμηγκας, Δημήτρης Μπρέντας, Μαρία Πλουμή, Άρης Σπηλιωτόπουλος.

Ώρα έναρξης: 21:00.

Είσοδος ελεύθερη.

Αντί εισιτηρίου προαιρετική συνεισφορά σε τρόφιμα, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου, το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Χαλανδρίου και για τις δομές αλληλεγγύης στους πρόσφυγες.

Στο Θέατρο της Ρεματιάς υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης με αυτοκίνητο για τα άτομα με κινητική αναπηρία καθώς και τουαλέτα ΑμεΑ.

Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς: πεζόδρομος Προφήτη Ηλία, Πολύδροσο Χαλανδρίου

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet