Στην 42η επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ
Αυτοδιοίκηση

Στην 42η επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ

Στη δεξίωση για τη 42η επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 24 Ιουλίου 2016 στο Προεδρικό Μέγαρο παρευρέθηκε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος Γιώργος Πατούλης.

Σε μήνυμα του ο κ. Γ. Πατούλης τόνισε τα εξής:

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης και ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας
Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης και ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας

«Φέτος συμπληρώνονται 42 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα, μία κατάκτηση που φέρει την υπογραφή του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Το όραμα του για μία ισχυρή και υπερήφανη Ελλάδα θα πραγματοποιηθεί μέσα από την αναθεώρηση του Συντάγματος που θα κάνει τη Δημοκρατία μας ουσιαστικότερη και θα κατοχυρώσει θεσμικά μία ριζική αναβάθμιση του ρόλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο πολιτικό σύστημα της χώρας.

»Πρέπει να αδράξουμε αυτή τη σπάνια ευκαιρία για τη διαμόρφωση ενός νέου αναπτυξιακού μοντέλου για τους ΟΤΑ προκειμένου να γίνουν πιο ισχυροί, λειτουργικά ανεξάρτητοι, οικονομικά αυτάρκεις και με ποιοτικότερες υπηρεσίες προς τους πολίτες. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση βρίσκεται καθημερινά δίπλα στον πολίτη και είναι αυτή που κράτησε όρθιες τις τοπικές κοινωνίες.

»Η συνεχιζόμενη κρίση κάνει ακόμα πιο επιτακτική την ανάγκη να εμβαθύνουμε στο αγαθό της Δημοκρατίας και να το προστατεύσουμε ως κόρη οφθαλμού, κρατώντας μακριά κορώνες λαϊκισμού, υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα και παλαιοκομματικές αντιλήψεις.

»Αυτή η ιστορική επέτειος είναι ευκαιρία για περισυλλογή και απόδοση φόρου τιμής στους χιλιάδες ανθρώπους που αγωνίστηκαν, φυλακίστηκαν και θυσιάστηκαν για την αξιοπρέπεια, την ελευθερία και τη δημοκρατία».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet