Θέμα ομαλής λειτουργίας των ΚΕΠ θέτει η ΚΕΔΕ
Αυτοδιοίκηση

Θέμα ομαλής λειτουργίας των ΚΕΠ θέτει η ΚΕΔΕ

Την κατάρτιση νομοθετικής ρύθμισης που θα εξασφαλίζει την ομαλή λειτουργία των ΚΕΠ με τη πρόσληψη προσωπικού ζητεί ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης,  με επιστολή του προς τον  υπουργό Εσωτερικών, Παναγιώτη Κουρουμπλή και τον αν. υπουργό, Χ. Βερναρδάκη.

Ο κ. Γ. Πατούλης υπογραμμίζει ότι εδώ και αρκετό καιρό υπάρχουν σημαντικά προβλήματα στην ομαλή λειτουργία των ΚΕΠ, λόγω έλλειψης προσωπικού και τονίζει ότι «για να εξασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία των ΚΕΠ είναι αναγκαίο να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση η οποία θα επιτρέπει την πρόσληψη τακτικού προσωπικού σ’ αυτά».

Στη συνέχεια κάνει γνωστό στη πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΣΔΑ ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ, με ψήφισμά του, ζητά να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση, η οποία θα συμπεριληφθεί στο πολυνομοσχέδιο που έχει καταρτίσει, και θα προβλέπει ότι «οι απολυθέντες και μακροχρόνια απασχοληθέντες συμβασιούχοι των ΚΕΠ να τύχουν μοριοδότησης, ως ειδικού κλάδου που προσφέρει πολύ σημαντικές υπηρεσίες στους πολίτες, προκειμένου να έχουν αυξημένες πιθανότητες επιστροφής στις θέσεις τους».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet